Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Silpusta sileeksi – käsintehtyä paperia työpajassa 2.2. klo 16-19

Silpusta sileeksi – käsintehtyä paperia

Vuoden ensimmäisessä Low Budget –pajassa sukelletaan paperin maailmaan ja tehdään käsin monivärisiä paperiarkkeja torstaina 2.2. klo 16–19.

Kelläpä ei olisi nurkat täynnä paperipinoja, joita vuosien aikana on kertynyt. Vanhoja muistiinpanoja ja laskuja. Museo on pistänyt vanhat toimistopaperit silpuksi ja pajassa nostetaan paperiarkkeja kasvi- ja kierrätyspaperimassoista paperiartesaani Hannele Torniaisen johdolla.

Tekemällä itse paperia pääsee osaksi paperin 2000 vuotta vanhaa historiaa. Kotikonstein paperin tekeminen on helpointa aloittaa käyttämällä kierrätyspaperia. Kierrätyspaperi pitää silputa valmiiksi silpuksi ennen massan tekoa. Uusiopaperimassaan voidaan lisätä tehosteeksi narun ja langan pätkiä, erilaisia kuituja tai vaikka hileitä. Uusiopaperiarkkien lisäksi pajassa nostetaan arkkeja kasvimassoista. Nyt on käytössä lupiini- ja olkimassoja. Kasvien työstäminen valmiiksi massaksi on kovaa työtä, koska kasvin kuidut pitää saada pehmenemään, mutta kasvipapereissa on oma hohtonsa.

Pajaan osallistujat pääsevät myös maksutta tutustumaan myös Dora Jung – Pellavan kuvittaja näyttelyyn. Paja alkaa klo 16 ja viimeisiä tulijoita toivotaan saapuvaksi ennen klo 18, jolloin museo sulkeutuu yleisöltä. Pajassa voi ahertaa klo 19 saakka.

Työpajaan osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista. Työpajamaksu on 5 euroa.

Lisätietoja: Raija Manninen, museolehtori, p. 040 502 2887, raija.manninen (at) jkl.fi

25.1.2017Sari K. Koskinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje