Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän pääkirjaston kevään Internet tutuksi -koulutukset alkavat internetin peruskäyttöön tutustumisella torstaina 2.2.

Jyväskylän pääkirjaston kevään Internet tutuksi -koulutukset alkavat internetin peruskäyttöön tutustumisella torstaina 2.2.

Mitä internetissä tehdään ja miten sieltä löytyy tietoa? Haluaisitko vaikuttaa asioihin verkossa, mutta et tiedä mistä aloittaa? Mitä lukisit lapselle ja lainaisit nuorelle? Tekisitkö nettiin oman kirja- ja levyhyllyn? Mitä Jyväskylän seudulla voi tehdä ja minne mennä?

Jyväskylän kaupunginkirjaston maksuttomissa koulutuksissa tutustutaan näihin teemoihin ja moniin muihin internetin käytön mahdollisuuksiin. Kevään aikana järjestetään kymmenen eri sisältöistä koulutusta muun muassa internetin peruskäyttöön, kirjablogeihin, sosiaaliseen mediaan ja Yle Areenaan sekä Elävään arkistoon liittyen.

Kevään ensimmäinen koulutus järjestetään torstaina 2.2. pääkirjastossa vasta-alkajille suunnatulla internetin käyttökoulutuksella. 9.3. tarjotaan perehdytystä virtuaalisen kirja- ja levyhyllyn tekemiseen. Koulutuksessa tutustutaan niin sanottuun sosiaaliseen luettelointiin Goodreads- ja Discogs-sivustojen avulla. Sivustot ovat englanninkielisiä.

Lasten ja nuorten kirjavinkkejä kaipaaville on osuva koulutus 23.3. Mitä luet lapseni? -koulutuksessa tutkitaan verkkosivustoja, joista löytyy vinkkejä, mitä lasten kanssa voisi lukea tai mitä nuorelle voisi lainata. Verkkosivujen tutkailun lomassa tutustutaan kirjatarjontaan vähän perinteisemminkin eli avataan kirjan kannet ja kurkataan, mitä se on syönyt.

Koulutuksiin ilmoittaudutaan ennakkoon

Internet vasta-alkajille -koulutuksessa harjaannutaan perusasioihin, muissa koulutuksissa on hyvä hallita internetin käytön perusteet. Koulutukset koostuvat lyhyistä luento-osuuksista ja käytännön harjoituksista.

Opetustilan rajallisen paikkamäärän vuoksi koulutuksiin on ilmoittauduttava etukäteen pääkirjaston tietopalvelussa, p. 014 266 4104. Koulutukset pidetään Jyväskylän pääkirjaston opetusstudiossa, musiikkiosaston vieressä, Vapaudenkatu 39–41, 3. krs.

Tiedot koulutusten ajankohdista ja sisällöistä löytyvät kirjaston www-sivuilta www.jyvaskyla.fi/kirjasto/tiedonhaunopetus/koulutuskalenteri. Koulutusesitteitä saa myös kaupunginkirjaston toimipisteistä.

Lisätietoja:
Mari Vuorinen, pedagoginen informaatikko
Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto
p. 014 266 4129 ja tietopalvelu p. 014 266 4104
etunimi.sukunimi@jkl.fi
www.jyvaskyla.fi/kirjasto

Koulutukset keväällä 2017

Internet vasta-alkajille
To 2.2. klo 13.00–14.30
Mikä on internet? Miten sinne pääsee ja miten siellä liikutaan? Miten selain toimii? Koulutuksessa käytämme selainta Internet Explorer 11.

Vaikuta verkossa
To 9.2. klo 13.00–14.30
Miten voin tehdä kansalais- tai kuntalaisaloitteen? Miten otan kantaa valmisteluvaiheessa oleviin yhteisiin asioihin? Tutustumme Demokratia.fi-sivustoon sekä Jyväskylän kaupungin palautepalveluun.

Yle Areena ja Elävä arkisto
To 16.2. klo 13.00–14.30
Jäikö suosikkiohjelmastasi jakso katsomatta? Miltä näytti Suurajoissa vuonna 1972? Yle Areenan ja Elävän arkiston kautta voit katsella ja kuunnella internetissä uusia ja vanhoja tv- ja radio-ohjelmia.

Lukuvinkkejä ja kirjablogeja
To 23.2. klo 18.00–19.30
Mistä löytyy kiinnostavia lukuvinkkejä? Tutustutaan verkon kirjallisiin kohtaamispaikkoihin.

Minne menisin, mitä tekisin?
To 2.3. klo 13.00–14.30
Etsimme Jyväskylän seudulla tapahtuvaan vapaa-ajanviettoon liittyviä nettisivuja.

Ikioma kirjasto verkossa – Goodreads + Discogs
To 9.3. klo 13.00–14.30
Toteuta nettiin oma virtuaalinen kirja- ja levyhyllysi! Tutustutaan ns. sosiaaliseen luettelointiin, esimerkkeinä Goodreads- ja Discogs-sivustot. Huom. Sivustot ovat englanninkielisiä!

Sosiaalisen median salat
To 16.3. klo 18.00–19.30
Miten Facebookiin pääsee? Mitä siellä voi tehdä? Mitä on sosiaalisen median turvallinen käyttö? Entä mitä uutta sosiaalisessa mediassa tapahtuu juuri nyt?

Mitä luet lapseni?
To 23.3. klo 13.00–14.30
Herra Gummi, Taika Taksinen, Emil Wern sekä Jakke ja Make? Heidät kaikki löydät alakoulun lukudiplomeista! Mitä lapselle lukisi, mitä nuorelle lainaisi? Etsitään lukuvinkkejä verkosta!

Kartat netissä
To 30.3. klo 13.00–14.30
Tutustumme muun muassa Jyväskylän karttapalveluun sekä Google Mapsiin.

Monipuolinen Google
To 6.4. klo 13.00–14.30
Miten löytää tietoa internetistä? Tutustumme Googlen monipuolisiin hakuominaisuuksiin.

31.1.2017Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje