Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylässä etsitään ideoita kiertotaloutta edistäviin kokeiluihin

Jyväskylässä etsitään ideoita kiertotaloutta edistäviin kokeiluihin

Jyväskylässä kaivataan kuntalaisten ideoita jätteen määrän vähentämiseksi ja materiaalien kierron parantamiseksi. Lähtökohtana on, että idea innostaa ihmisiä toimimaan uudella tavalla ja vähentää tavalla tai toisella loppujätteen määrää.

Saaduista ideoista Jyväskylän kaupungin, Keski-Suomen liiton, Sitran ja Suomen ympäristökeskuksen asiantuntijoista koostuva raati valitsee 5–6 parasta jatkojalostettavaksi. Jatkojalostuksessa ideasta muotoillaan yhteiskehittelynä enintään neljä viikkoa kestävä käytännön kokeilu, joka pyrkii testaamaan ideaa ja sen vaikutuksia käytännössä.

Kiertotaloutta edistävä idea voi liittyä esimerkiksi asumiseen, liikkumiseen, ruokaan, energiaan, veteen tai jätteiden hyödyntämiseen. Ideointiin voivat osallistua kaikki kuntalaiset, yhteisöt ja yritykset. Ideoita kerätään 5.3.2017 saakka.

Circwaste - Jyväskylän käyttäjälähtöiset kokeilut -osahanke ja ideahakulomake

Ideahaku on osa Suomen ympäristökeskuksen hallinnoimaa EU:n LIFE+ -ohjelmasta rahoitettua CIRCWASTE -hanketta (2016–2023), jolla edistetään kiertotalouden toteutumista maassamme.

Lisätietoja:
Kuluttajalähtöiset kiertotaloutta edistävät kokeilut -osahankkeen projektipäällikkö, tutkimus- ja kehittämispäällikkö Pirkko Melville, pirkko.melville@jkl.fi, p. 014 266 1593

1.2.2017Kirsti Lehtola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje