Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Mezzosopraano Tuija Knihtilä hurmaa Mahlerin lauluilla Jyväskylä Sinfonian tuplakonserteissa 15.–16.2.

Mezzosopraano Tuija Knihtilä hurmaa Mahlerin lauluilla Jyväskylä Sinfonian tuplakonserteissa 15.–16.2.


Tuija KnihtiläJyväskylä Sinfonian kahden Rautavaara in memoriam -konsertin ilta keskiviikkona ja torstaina 15.–16.2. Jyväskylän teatteritalolla klo 19 kunnioittaa heinäkuussa 2016 poisnukkunutta Einojuhani Rautavaaraa, jota voi kiistatta kutsua yhdeksi merkittävimmistä suomalaissäveltäjistä Sibeliuksen jälkeen. Rautavaaralta kuullaan konserteissa sinfonia numero 2, joka on sävelletty pienelle orkesterille ja on luonteeltaan intiimi ja kamarimusiikillinen.

Konserttien solistina nähdään kansainvälisesti huomattavan uran tehnyt mezzosopraano Tuija Knihtilä (kuvassa), joka tulkitsee Gustav Mahlerin teoksen Rückert-laulut. 1900-luvun kynnyksellä syntyneiden myöhäisromanttisten orkesterilaulujen tekstit ovat runoilija Friedrich Rückertin. Konserttien lopussa uidaan syvistä vesistä hieman keveämpään tunnelmaan W. A. Mozartin Prahalaisen sinfonian siivittämänä. Sinfoniassa on ainoastaan kolme osaa perinteisen menuetin puuttuessa kokonaan, mutta musiikillisesti se on erinomainen Mozartin voiman- ja taidonnäyte.

Osuuskauppa Keskimaa tarjoaa väliaikakahvit kaikille kuulijoille torstain konsertissa.

Pop Up -kirjasto esittelee konserttikävijöille kirjoja ja musiikkia

Torstain konsertti-iltana teatteritalon yleisölämpiössä pääsee vierailemaan Pop Up -kirjastossa. Pop Up -kirjasto esittelee konsertin yhteydessä illan teemaan liittyvää aineistoa, kuten kirjoja, levyjä sekä nuotteja, joita konserttikävijät voivat lainata saman tien mukaansa kirjastokortilla tai ajokortilla. Pop Up -kirjastossa voi käydä ennen konserttia sekä väliajalla, ja paikalla on musiikkikirjastotyön informaatikko Aapo Ruuttunen.


Lue lisää konserteista
Ville Matvejeff
Tuija Knihtilä
Kuvapankki

Liput:
15.2: 26 / 24 / 12 €
16.2: 26 / 24 / 12 €, S-Etukortilla 20 / 18 / 10 € teatterin lippumyymälästä;
28,50 / 26,50 / 14,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupisteestä

Lisätiedot:
Viestintä- ja markkinointipäällikkö Jenni Hakola
p. 014 266 4167
jenni.hakola[at]jkl.fi

2.2.2017Jenni Hakola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje