Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän koulut mukana valtakunnallisessa 112-päivässä

Jyväskylän koulut mukana valtakunnallisessa 112-päivässä

Jyväskylän perusopetuksen kouluissa vietetään perjantaina 10.2. valtakunnallista 112-päivää. Tuolloin kouluissa mietitään turvallisuusasioita kodin, koulun ja vapaa-ajan näkökulmasta. Yhdessä pohditaan, miten tapaturmia ja vahinkoja voidaan ehkäistä sekä miten meistä jokainen voi osaltaan edistää turvallista arkea. Koulut toteuttavat turvallisuustempauksen oppituntien puitteissa.

112-päivän kotitehtävänä oppilaiden tulee tarkistaa, että oman kodin palovaroittimet ovat kunnossa. Huoltajat kuittaavat kotitehtävän Wilmassa.

–Turvallisuuskasvatus on osa opetussuunnitelmaa ja arjen taitojen vahvistamista. Tavoitteena on oppia pitämään huolta omasta, toisten ihmisten ja yhteisen ympäristön turvallisuudesta. Palovaroittimien tarkistus on helposti toteutettava toiminnallinen kotitehtävä, jolla on merkittävä turvallisuutta edistävä vaikutus, kertoo rehtori Meri Lumela Halssilan koululta.

–Toivottavasti tempauksen tavoitteet täyttyvät ja ihmiset huolehtivat turvallisesta asumisympäristöstä jatkuvasti niin, että siitä muodostuu myös osa elämisen kulttuuria. Tavoitteenahan on myös erilaisten tapaturmien ja onnettomuuksien vähentäminen niin kotona kuin muuallakin, sanoo johtava palotarkastaja Jouni Nurminen Keski-Suomen pelastuslaitokselta.

Jyväskylän perusopetuksen koulujen turvallisuustempaus on osa valtakunnallisen 112-päivän teemaa. 112-päivällä halutaan kiinnittää ihmisten huomio arjen turvallisuuden parantamiseen, tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn. 112-päivää vietetään virallisesti 11. helmikuuta. Vuoden 2017 teemana on lapsiperheiden turvallisuus.

Lähi-Tapiola Keski-Suomi lahjoittaa Jyväskylän kaupungin perusopetukselle neljä turvallisuusstipendiä. Stipendit jaetaan turvallisuustempaukseen osallistuneiden koulujen kesken.

Lisätietoja:
rehtori Meri Lumela, Halssilan koulu, p. 014 266 4408
http://112paiva.info

7.2.2017Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje