Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Haasta itsesi ideoimaan: Mistä syntyy menestyvä Jyväskylä 2020-luvulle?

Haasta itsesi ideoimaan: Mistä syntyy menestyvä Jyväskylä 2020-luvulle?

Osallistu ideointitalkoisiin Jyväskylän tulevaisuuden suunnasta! Kerro ideasi ja vertaile valmiita ideoita Innoduel-ideariihessä. Ideariihi on avoinna kaikille kaupunkilaisille 26.2. saakka osoitteessa http://jyvaskyla.fi/osallistu/ideariihi.

Ideariihessä tulee pohdittavaksi millaiset arvot ja kehittämisen painotukset ovat avain Jyväskylän asukkaiden hyvinvointiin, seudun elinvoimaisuuteen ja menestykseen muuttuvassa maailmassa. Mikä erottaa meidät muista suomalaisista, pohjoismaisista ja eurooppalaista kaupungeista? Mitkä ovat vahvuutemme, mitä asioita tulee vaalia ja mitä on kehitettävä ollaksemme menestyvä kasvukeskus myös tulevaisuudessa? Sytykkeenä on nykyisen strategian pääteemat ja osallistujien toivotaan aktiivisesti kehittävän nykyisiä ja esittävän uusia avauksia 26.2. saakka.

Jyväskylän kaupungin nykyinen strategia ”Rohkeasti aikaansa edellä - Jyväskylä” on vuodelta 2014 ja se päivitetään tämän vuoden kuluessa. Kaikille kaupunkilaisille avoimen ideariihen tuloksia hyödynnetään tässä prosessissa tausta-aineistona. Päivitetty strategia valmistuu uuden valtuuston aloitettua työnsä alkusyksyn 2017 aikana.

Ideariihi on uusi ja helppo tapa osallistua kaupungin kehittämiseen

Ideariihi perustuu joukkoistamiseen ja parviälyyn. Mitä useampia ideoita ja ideoiden satunnaisia kaksinkamppailuja kertyy, sitä vankempaa dataa ideariihi tuottaa. Vuoden vaihteessa ensimmäisessä ideariihessä ideoitiin osallisuudesta. Uusia ideoita syntyi yli 40 ja ideoita puntaroitiin parivertailuissa yli 2000 kertaa. Nyt tavoitteena on vähintään tuplata ideoiden määrä ja saada kasaan 10 000 kaksinkamppailua. Areena on teidän, riihi lämpiää!

Verkossa ja matkapuhelimella toimiva Innoduel-ideariihi on työkalu ideoiden etsimiseen ja jalostamiseen. Se on helppo ja nopea tapa vaikuttaa, aikaa kuluu noin 5-10 minuuttia. Ideariihessä vertaillaan jo annettuja ideoita ja sinne voi jättää omat ideat mukaan kisaan. Jokaisella klikkauksella on merkitystä, kun ideat kilpailevat paremmuudesta reaaliaikaisesti. Voit klikkailla juuri siellä missä ikinä idealamppusi välähtääkään, mutta varo, tähän voi jäädä koukkuun!

Ideariiheen yhteystietonsa jättäneiden (kirjautuneiden) kesken arvotaan pääsylippuja kaupungin kulttuuri- ja liikuntakohteisiin. Ideraiihi löytyy siis osoitteesta: http://jyvaskyla.fi/osallistu/ideariihi.

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki, kehitysjohtaja Harri Hyvönen p.014 266 1344
- Osallistuminen ja vaikuttaminen Jyväskylässä: http://www.jyvaskyla.fi/osallistu
- Nykyinen strategia: http://www.jyvaskyla.fi/strategia_ja_hankkeet/kaupunkistrategia

8.2.2017Antti Laukkarinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje