Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Nuorta taituruutta kuullaan Klaus Mäkelän johdolla Jyväskylä Sinfonian konsertissa 22.2.

Nuorta taituruutta kuullaan Klaus Mäkelän johdolla Jyväskylä Sinfonian konsertissa 22.2.


Sergei MalovHurjassa nousukiidossa oleva kapellimestari Klaus Mäkelä johtaa Jyväskylä Sinfonian Paholaisen talossa -konsertin keskiviikkona 22.2. Jyväskylän teatteritalolla klo 19. Vasta 20-vuotias Mäkelä kiinnitettiin viime vuonna maineikkaan Harrison Parrott -agentuurin listoille, ja kutsuja orkestereiden johtajaksi satelee ympäri maailmaa. Yhtään huonommaksi ei saavutuksiltaan jää illan solisti, viulisti Sergei Malov (kuvassa), joka taituroi konsertissa W. A. Mozartin klassikkomaisen viidennen viulukonserton.

Mäkelä ja Malov tekevät konsertissa läpileikkauksen taidemusiikin aikakausiin Luigi Boccherinin, Mozartin ja Elliot Carterin sävelin. Boccherinin sähäkkä sinfonia kantaa lisänimeä "Paholaisen talossa", ja äkkinäiset käänteet vievät tunnelman ajoittain aavemaisuuteen asti. Yli satavuotiaaksi eläneen amerikkalaisen Carterin ensimmäinen sinfonia vuodelta 1942 on säveltäjän uusklassisesti värittynyttä tuotantoa. Kolmen osan kuluessa kuullaan niin perinteisiä harmonioita kuin voimakasta dissonoivuutta, mutta myös vaikutteita jazzista ja aiempien vuosisatojen klassisesta musiikista.

Lue lisää konsertista
Klaus Mäkelä
Sergei Malov
Kuvapankki

Liput:
26 / 24 / 12 € teatterin lippumyymälästä tai
28,50 / 26,50 / 14,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupisteestä

Lisätiedot:
Viestintä- ja markkinointipäällikkö Jenni Hakola
p. 014 266 4167
jenni.hakola [at] jkl.fi

9.2.2017Jenni Hakola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje