Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Täti ja minä ensi-iltaan Jyväskylän kaupunginteatterissa

Täti ja minä ensi-iltaan Jyväskylän kaupunginteatterissa

Morris Panychin kirjoittama Täti ja minä saa ensi-iltansa Jyväskylän kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä 16.2. Täti ja minä vapauttaa nauramaan sopimattomalle. Se on suorasukainen ja äkkiväärä komedia kohtaamattomuudesta, kohtaamisesta ja kohtaloista. Sen käänteet yllättävät uudestaan ja uudestaan. Se on näytelmä meille kaikille, avoimille ja etenkin pidättyväisille. Esityksen ohjaa Jouni Salo, lavastaa Karmo Mende ja Merja Levo ja puvut siihen suunnittelee Outi Kaltiokumpu. Rooleissa parastaan antavat komedian todelliset osaajat Jukka-Pekka Mikkonen ja Maritta Viitamäki. Täti ja minä on Maritta Viitamäen jäähyväisrooli Jyväskylän kaupunginteatterissa 40 vuoden ja lähes 200 roolin jälkeen. Esitys on ohjelmistossa ainoastaan kevätkauden 2017.

Tädin rooli yksi Maritta Viitamäen unelmarooleista

– Tädin roolista olen haaveillut pitkään ja saan sen nyt toteuttaa. Jo toteutuneita unelmarooleja ovat olleet Peppi Pitkätossu, Niskavuoren vanha emäntä, Taru sormusten herrasta -esityksen Klonkku ja tietysti Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen musikaalin Rosalina. Yritän tehdä tädin roolista mahdollisimman mielenkiintoisen, vaikkakin vuorosanoja minulla on vähän. On haastavaa yrittää olla näyttämöllä mielenkiintoinen puhumatta oikeastaan mitään. Puhumisen hoitaa sisarenpoika Kemp. Rakastan näytellä pienellä näyttämöllä, jossa pienillä eleillä ja ilmeillä voi ilmaista paljon. Yleisö on lähellä, ikään kuin mukana esityksessä, Maritta Viitamäki kertoo.

Täti ja minä: Teksti Morris Panych, ohjaus Jouni Salo, lavastussuunnittelu Karmo Mende ja Merja Levo, pukusuunnittelu Outi Kaltiokumpu, valosuunnittelu Asko Konttinen ja äänisuunnittelu Ari Lampinen. Rooleissa Jukka-Pekka Mikkonen ja Maritta Viitamäki. Ensi-ilta 16.2.2017 Jyväskylän kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä.

lisätietoja
ohjaaja Jouni Salo, p. 044 956 3783
teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen, p. 050 311 8705
markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi, p. 014 266 4183, 040 556 9810,

lisätietoja
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/naytelmat/tatijamina

kuvia esityksestä
http://kuvat.jyvaskyla.fi/julkinen/tatijamina.do


9.2.2017Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje