Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Minä luen sinulle – Jyväskylän kansalaisopiston kotouttamiskoulutuksen maahanmuuttajaopiskelijat kiertävät lukemassa päiväkeskuksissa ja hoitokodeissa Jyväskylässä 13.–17.2.

Minä luen sinulle – Jyväskylän kansalaisopiston kotouttamiskoulutuksen maahanmuuttajaopiskelijat kiertävät lukemassa päiväkeskuksissa ja hoitokodeissa Jyväskylässä 13.–17.2.

Jyväskylän kansalaisopiston kotouttamiskoulutuksen maahanmuuttajaopiskelijat kiertävät lukemassa päiväkeskuksien ja hoitokotien asukkaille Jyväskylässä 13.–17.2. Lukijoita on runsaat 70 ja kaikki halukkaat ovat päässeet mukaan.

Lukutempaus kuuluu Selkokeskuksen Minä luen sinulle -kampanjaan, joka tuo erilaiset suomalaiset ihmiset yhteisen lukuilon äärelle. Kampanjassa maahanmuuttajat lukevat ääneen iäkkäille ja kehitysvammaisille ihmisille, joille lukeminen voi olla hankalaa. Lukuhetkien teemana on 100-vuotias ja monikulttuurinen Suomi. Kampanja on Suomen juhlavuoden ohjelmaa, ja sen tarkoituksena on edistää kulttuurien kohtaamista Suomessa selkokielisten lukuhetkien avulla.

– Opiskelijat ovat valinneet tekstit itse opettajan ohjauksella. Mukana on runoja, satuja, loruja, pieniä tietotekstejä ja kertomuksia, joiden lukemista olemme harjoitelleet kurssilla. Opiskelijat ovat hyvin innolla mukana, vaikka tietenkin myös hieman jännittää, kertoo Jyväskylän kansalaisopiston erityisopettaja Johanna Lehmusjoki-Sihvonen.

Minä luen sinulle -kampanjan lukupaikat Jyväskylässä:

Ma 13.2.
Hoitokoti Hannala, Lundintie 1, Kinkomaa
Kyllikinkadun palvelukeskus, Kyllikinkatu 2–4
Väinönkadun päiväkeskus, Väinönkatu 44

Ti 14.2.
Jokikartano, Tahvosentie 26
Kyllikinkadun palvelukeskus, Kyllikinkatu 2–4
Väinönkadun päiväkeskus, Väinönkatu 44

Ke 15.2.
Hoitokoti Hannala, Lundintie 1, Kinkomaa
Akseli ja Elina -koti, Keljonkatu 26 B

To 16.2.
Huhtasuon palvelutalo (Niittylä), Suluntie 10

Pe 17.2.
Kyllikinkadun palvelukeskus, Kyllikinkatu 2–4

Lisätietoja: Johanna Lehmusjoki-Sihvonen, erityisopettaja, Jyväskylän kansalaisopisto, maahanmuuttajien opetus, p. 014 266 4067, johanna.lehmusjoki-sihvonen[at]jkl.fi

http://suomifinland100.fi/project/mina-luen-sinulle-kampanja/

9.2.2017Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje