Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Valinnanvapauskokeilu käynnistyy asukkaiden osalta tänään Jyväskylässä

Valinnanvapauskokeilu käynnistyy asukkaiden osalta tänään Jyväskylässä

- Valinnan mahdollistava verkkopalvelu on avattu

Avosairaanhoidon ja sosiaaliohjauksen valinnanvapauskokeilu käynnistyy asukkaiden osalta tänään Jyväskylässä. Valintaa varten hankittu järjestelmä on auennut ja asukkaat voivat halutessaan vaihtaa palveluntuottajaansa osoitteessa www.palse.fi/jyvaskyla. Sivuilla opastetaan vaiheittain, miten vaihto tehdään. Tähän mennessä kokeiluun on hakeutunut mukaan Mehiläinen Terveyspalvelut Oy, jonka tiedot löytyvät järjestelmästä.

Kaupunki suosittelee, että valinta tehdään ensisijaisesti verkossa. Asiakkaat voivat kuitenkin tehdä valinnan myös soittamalla valinnanvapauskokeilun neuvontanumeroon 014 266 0133 tai valitsemalleen uudelle palveluntuottajalle. Asian voi hoitaa myös henkilökohtaisesti käymällä omalla terveysasemalla tai uudella palveluntuottajalla.

Kokeiluun sisältyvät palvelut

Valinnanvapauskokeilussa asiakas saa valitsemaltaan yksityiseltä palveluntuottajalta omaa terveysasemaansa vastaavat avosairaanhoidon lääkäri- ja sairaanhoitajapalvelut. Lisäksi palveluun kuuluvat hoidon vaatimat röntgen- ja laboratoriopalvelut. Kokeilun palvelupakettiin kuuluu myös asiakkaan tarvitsema sosiaaliohjaus ja -neuvonta.

Palveluntuottajan valinta tehdään kuudeksi kuukaudeksi kerrallaan, jonka jälkeen voi ilman eri ilmoitusta jatkaa valitulla palveluntuottajalla. Uusi valinta pitää tehdä, jos haluaa vaihtaa tuottajaa tai palata takaisin kunnalliselle palveluntuottajalle.

Valinnan voi tehdä Huhtasuon, Keskustan ja Kuokkalan terveysasemien alueilla asuvat kuntalaiset pois lukien alueen ikäihmiset, jotka ovat palveluasumisen tai säännöllisen kotihoidon piirissä. Heidän palvelut järjestetään muutoin kaupungin toimesta.

Näin verkkopalvelu toimii
- Kirjaudu nettiosoitteeseen www.palse.fi/jyvaskyla. Sivulta löydät kokeiluun liittyvää perustietoa ja pääset aloittamaan sähköisen asioinnin.
- Palveluun tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla. Sivustolla neuvotaan kohta kohdalta, miten tunnistautuminen etenee. Tunnistautumisen jälkeen voit tehdä valinnan terveyspalveluiden tuottajastasi järjestelmässä.
- Kaikkien kokeiluun hyväksyttyjen tuottajien tiedot ovat julkisesti kuntalaisten nähtävillä ja vertailtavissa palse.fi -portaalin tuottajarekisterissä. Tällä hetkellä kokeiluun on hakeutunut mukaan on hakeutunut Mehiläinen Terveyspalvelut Oy.
- Tuottajasta kerrotaan sijainti, yhteystiedot, palvelun saatavuustiedot eli missä ajassa hoitoon pääsee, kuvaus kokeiluun kuuluvasta palvelupaketista ja tuottajien mahdolliset lisäpalvelut.
- Palse.fi -portaali tarkistaa tunnistautumisesi yhteydessä, kuulutko valinnanvapauden piiriin. Esimerkiksi jos olet valinnut Kuokkalan terveysasemanyleisen valinnanvapausoikeuden vuoksi, mutta asut Vaajakoskella, et kuulu valinnanvapauskokeilun piiriin.

Lisätietoa kokeilusta:
Kuntalaiset voivat kysyä puhelinnumerosta 014 266 0133 valinnanvapauskokeiluun liittyvistä asioista. Numeroon voi soittaa maanantaista torstaihin kello 8-16 ja perjantaisin kello 9-16. Numerossa kokeiluun perehdytetyt hoitajat neuvovat kuntalaisia aiheeseen liittyvissä kysymyksissä.

Kaupungin verkkosivulle osoitteeseen www.jyvaskyla.fi/terveys/valinnanvapaus/valinta löytyy ohjeita järjestelmän käytöstä.

20.2.2017Emmi Hyvönen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje