Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupunki muistuttaa: korjausavustukset siirtyivät kunnilta ARAan

Jyväskylän kaupunki muistuttaa: korjausavustukset siirtyivät kunnilta ARAan

Vuoden 2017 alussa tuli voimaan uusi korjausavustuslaki, jonka myötä korjausavustusten myöntäminen siirtyi kokonaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAan. Käytännössä tämä tarkoittaa, että ARA neuvoo hakemisessa ja hakemus jätetään ARAan, minkä jälkeen ARA tekee avustuspäätöksen ja hoitaa avustusten maksamisen.

Uudessa laissa myönnetään vain ikääntyneiden ja vammaisten asuntojen korjausavustusta, avustusta jälkiasennushissin rakentamiseen sekä esteettömyysavustusta. Avustusmuotojen määrä väheni eikä esimerkiksi energia-avustuksia enää myönnetä.

Myös avustusmääriin tuli muutoksia: ikääntyneiden ja vammaisten asuntojen korjausavustuksen enimmäisprosentti nousi 40 prosentista 50:een ja erityisestä syystä avustus voi olla jopa 70 prosenttia. Avustuksessa säilyi edelleen tulo- ja varallisuusharkinta. Hissi- ja esteettömyysavustusta voidaan myöntää enintään 45 prosenttia kokonaiskustannuksista.

Asiakaspalvelun parantamiseksi ARAssa otettiin käyttöön myös verkkoasiointi.

Jyväskylän kaupunki myöntää edelleen omaa hissiavustusta. Avustus myönnetään asunto-osakeyhtiöille, joille ARA on myöntänyt valtion hissiavustuksen. Kaupungin avustuksen määrä on enintään 10 prosenttia kokonaiskustannuksista.


Lisätietoja:
- ARA: http://www.ara.fi/fi-FI/Rahoitus/Avustukset/Korjausavustukset, p. 029 525 0818, korjausavustus.ara@ara.fi
- asuntoasiantuntija Eija Kuokkanen, p. 014 266 5019, eija.kuokkanen@jkl.fi
- korjausneuvoja Pertti Viitanen, p. 014 266 5018, pertti.viitanen@jkl.fi

21.2.2017Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje