Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Vielä ehtii ideoida Jyväskylän suuntaa kohti 2020-lukua

Vielä 26.2. asti aikaa ideoida Jyväskylän suuntaa kohti 2020-lukua

Lapset ja nuoret, resurssiviisaus, liikunta- ja kulttuuriharrastusten tukeminen, yhteisöllisyys sekä rohkeus kokeilla uutta ovat nousseet kärkeen ideoitaessa Jyväskylän kehittymisen suuntaa 2020-luvulle. Ovatko nämä teemat oikeita, vai pitäisikö listan näyttää aivan toisenlaiselta? Kaupunkilaisilla on vielä sunnuntaihin 26.2. saakka aikaa puntaroida eri vaihtoehtoja, jakaa omat ideat ja testata niiden kantavuutta avoimessa ideariihessä osoitteessa: http://jyvaskyla.fi/osallistu/ideariihi. Parin viikon aikana ideointiin on jo osallistunut toista sataa kaupunkilaista ja ideoita on kertynyt reilu 60. Nyt on loppukirin aika, tavoitteena on kerätä viikon loppuun mennessä vähintään 100 ideaa.

Ideoinnin tuloksia hyödynnetään pohjamateriaalina tänä vuonna tehtävän Jyväskylän kaupunkistrategian päivityksessä. Näin kuntavaalikeväänä voisi myös olettaa, että sekä ehdokkaat että sopivaa ehdokasta etsivät kuntalaiset kävisivät tutustumassa ideariiheen, koeponnistaisivat siellä omia ideoita ja perehtyisivät millaiset ideat näyttävät pärjäävän. Areena on avoin kaikille kaupunkilaisille.

Jos valmiista ideoista ei löydy mieleisiä, kerro omasi

Ideariihessä tällä hetkellä olevista reilusta 60 ideasta osa on nykyisestä strategiasta johdettuja, mutta enemmistö on kuntalaisten itse ideoimia. Idean voi antaa ilman kirjautumista, mutta jos haluaa osallistua kaupungin kulttuuri- tai liikuntakohteiden pääsylippuarvontaan, palveluun pitää antaa yhteystietona vähintään sähköpostiosoite.

Mitä pitempään ideoita klikkailee, sitä useampia uusia ideoita ja näkökulmia saa puntaroitavakseen. Haastavaksi ja mielenkiintoiseksi homman tekee ideoiden ”kaksintaistelu”, jossa joutuu tekemään valinnan joskus hyvinkin tasaväkisten ideoiden välillä. Vertailuun ideat nousevat sattumanvaraisesti, kuitenkin niin, että suosituimmat ja uusimmat ideat osallistuvat vertailuun nopeasti. Variaatio ja ideoiden määrä kasvaa, mitä pitempään parivertailuja tekee. Ideariihestä näkee myös reaaliaikaisesti top 10 listan suosituimmista ideoista sekä listauksen uusimmista ideoista.

Ideariihi on helppo tapa osallistua kaupungin kehittämiseen

Ideariihi perustuu joukkoistamiseen ja parviälyyn. Mitä useampia ideoita ja ideoiden satunnaisia kaksinkamppailuja kertyy, sitä vankempaa dataa ideariihi tuottaa. Verkossa ja matkapuhelimella toimiva Innoduel-ideariihi on työkalu ideoiden etsimiseen ja jalostamiseen. Se on helppo ja nopea tapa vaikuttaa, aikaa kuluu noin 5-10 minuuttia. Jokaisella klikkauksella on merkitystä, kun ideat kilpailevat paremmuudesta reaaliaikaisesti.

Tuloksista koostettava data on strategiatyöryhmän käytössä ja osana kuntalaisilta ja sidosryhmiltä kerättävää materiaalia. Jyväskylän kaupungin nykyinen strategia ”Rohkeasti aikaansa edellä - Jyväskylä” on vuodelta 2014 ja se päivitetään tämän vuoden kuluessa. Päivitetty strategia valmistuu uuden valtuuston aloitettua työnsä alkusyksyn 2017 aikana.

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki, kehitysjohtaja Harri Hyvönen p.014 266 1344
- Ideariihi: http://jyvaskyla.fi/osallistu/ideariihi
- Osallistuminen ja vaikuttaminen Jyväskylässä: http://www.jyvaskyla.fi/osallistu

22.2.2017Antti Laukkarinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje