Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Nuori sellistilahjakkuus Jonathan Roozeman debytoi Jyväskylä Sinfonian solistina 8.3.

Nuori sellistilahjakkuus Jonathan Roozeman debytoi Jyväskylä Sinfonian solistina 8.3.


Jonathan RoozemanSellisti Jonathan Roozeman (kuvassa) nähdään Jyväskylä Sinfonian solistina keskiviikkona 8.3. Kevätyön unelmia -konsertissa Jyväskylän teatteritalolla klo 19. Roozeman ylsi toissa vuonna sensaatiomaisesti Tšaikovski-sellokilpailun finaaliin ja Jyväskylässä häntä kuullaan Dmitri Kabalevskin sellokonserton parissa. Kabalevskin musiikki oli aikanaan hyvin suosittua Neuvostoliitossa, sillä se ei ollut liian modernia ja hyödynsi lisäksi ajoittain venäläistä kansanmusiikkia.

Kapellimestari Dalia Stasevskan johtama konsertti alkaa Uuno Klamin sarjalla pienelle orkesterille. Klami tunnetaan taiturillisena orkesterin käyttäjänä, joka sai vaikutteita musiikkiinsa etenkin Maurice Ravelilta ja Igor Stravinskylta. Toinen puoliaika vie Felix Mendelssohnin maailmaan, kun romantiikan Mozartiksi kutsutulta saksalaissäveltäjältä kuullaan ensin Kesäyön unelma -alkusoitto ja sen jälkeen neljäs sinfonia, joka sai innoituksensa Italian matkasta, säveltäjän siellä näkemästä taiteesta, maisemista ja ihmisten elinvoimaisuudesta.

Taiteilijatapaaminen ja Pikku Alkusoitto ennen konserttia

Yleisölle on tarjolla kaksi lyhyttä tilaisuutta ennen konserttia. Taiteilijatapaamisessa klo 18.15 on vieraana Roozeman, jota haastatellaan vartin verran kulmalämpiössä. Pikku Alkusoitto kuullaan klo 18.30, esiintyjinään sellisti Kirill Akimov ja pianisti Enni Meriläinen. Teoksena on Joseph Haydnin C-duurisellokonserton ensimmäinen osa. Molempiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Lue lisää konsertista
Dalia Stasevska
Jonathan Roozeman
Kuvapankki

Liput:
26 / 24 / 12 € teatterin lippumyymälästä tai
28,50 / 26,50 / 14,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupisteestä

Lisätiedot:
Viestintä- ja markkinointipäällikkö Jenni Hakola
p. 014 266 4167
jenni.hakola[at]jkl.fi

23.2.2017Jenni Hakola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje