Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Järjestyksessään toiset romanien koulutus- ja työllisyysmessut järjestetään Jyväskylässä 8.3.

Järjestyksessään toiset romanien koulutus- ja työllisyysmessut järjestetään Jyväskylässä 8.3.

Jyväskylässä järjestettävä Mahdollisuuksien päivä – koulutus- ja työllisyysmessut kokoaa keskiviikkona 8.3. kello 13–16 Veturitalleille romaniväestöä, oppilaitoksia, työnantajia, työllisyyspalveluita ja hyvinvointia tukevia järjestöjä. Messut tarjoavat kävijöilleen tietoa erilaisista koulutus- ja opiskelumahdollisuuksista, tilaisuuden verkostoitua, luoda työelämäkontakteja sekä pohtia erilaisia koulutuspolkuja.
– Messut ovat loistava tilaisuus aitoon kohtaamiseen ja kontaktien luomiseen. Mukaan on ilmoittautunut lähes 40 koulutukseen ja työllisyyteen liittyvää toimijaa, iloitsee Kirsi Florin tapahtuman järjestelytiimistä.

Päivän paneelikeskustelussa kysytään ”Mikä on romanin paikka koulutus- ja työmarkkinoilla?”. Messujen musiikillisesta annista vastaa Ruotsin True Talent -kisan voittaja Dimitri Keiski. Messut avaa Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto. Messuille on vapaa pääsy.

Tavoitteena koulutus- ja uratason nostaminen

Suomen romanien ura- ja koulutustasoa pyritään nostamaan laajalla hanketyöllä. Myös Jyväskylässä ja Keski-Suomessa on tehty pitkäjänteisesti työtä romaniasioiden parissa. Parhaillaan käynnissä ovat Jyväskylän seudun 16–29-vuotiaiden romaninuorten elämänhallinnan tukemiseen tähtäävä Jyväskylän Romaninuoret ry:n hallinnoima ja STEA:n ja Jyväskylän kaupungin rahoittama Valoa Huomiseen -toiminta sekä kolmevuotinen Rainer-hanke (2015–2018). Rainer-hankkeen tavoitteena on vahvistaa keskisuomalaisten yli 15-vuotiaiden romanien työelämävalmiuksia ja rakentaa polkuja työelämään.

Rainer-hanketta hallinnoi Jyväskylän kaupunki ja hankkeen osatoteuttajina toimivat Jyväskylän ammattikorkeakoulu sekä Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus. Hanketta rahoittaa Euroopan Unionin sosiaalirahasto ja Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

Valtakunnallisesti työtä Suomen romaneiden aseman parantamiseksi työ- ja koulutusmarkkinoilla tekee Nevo tiija – uusi aika ja Tšetanes naal – koulutuspoluilla -hankkeet. Ne ovat valtakunnallisia ESR-hankkeita, joita hallinnoi Diakonia-ammattikorkeakoulu. Hankkeiden tavoitteena on myös vaikuttaa romanien yhdenvertaisuuteen, osallisuuteen ja hyvinvointiin laajemminkin.

Messujen järjestelyistä vastaavat Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän kaupungin romanityöryhmä, Rainer-hanke, Jyväskylän Romaninuoret ry, Nevo tiija ja Tšetanes naal -hankkeet (Diakonia-ammattikorkeakoulu/ESR), Taiteen edistämiskeskus sekä Valoa Huomiseen -toiminta. Messut pohjautuvat Diakin romanihankkeiden ja Taiteen edistämiskeskuksen luomaan konseptiin. Ensimmäiset romanien koulutus- ja työllisyysmessut järjestettiin marraskuussa 2016 Helsingissä. Jyväskylän tapahtuma on osa Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumia.

www.facebook.com/events/260169187751148/
www.jyvaskyla.fi/hankkeet/rainer
www.jyvasroma.fi/page7.php
peda.net/diak/romanien-osallisuus

Mahdollisuuksien päivän juliste -pdf

Lisätietoja:

ohjaaja Kirsi Florin, p. 014 266 1989, Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityö, Rainer-hanke
palvelupäällikkö Ritva Anttonen, p. 014 266 3347, Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityö

Valtakunnallista hankkeista:
projektipäällikkö Mertsi ”Medi” Ärling, p. 040 509 2307, mertsi.arling(at)diak.fi, Nevo tiija – uusi aika -hanke
projektipäällikkö Sari Hammar, p. 040 506 6416, sari.hammar(at)diak.fi, Tšetanes naal – koulutuspoluilla -hanke
Läänintaitelija Mertsi Lindgren, p. 029 533 0858, mertsi.lindgren(at)taike.fi, Taiteen edistämiskeskus

27.2.2017Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje