Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Sinivalkoisia pikku villasukkia ahkeroidaan Keski-Suomen keskussairaalan vastasyntyneille Palokan kirjastossa 7.3. ja Vaajakosken kirjastossa 13.3.

Sinivalkoisia pikku villasukkia ahkeroidaan Keski-Suomen keskussairaalan vastasyntyneille Palokan kirjastossa 7.3. ja Vaajakosken kirjastossa 13.3.

Palokan aluekirjastossa (Koivutie 5) pidetään tiistaina 7.3. kello 12.00–15.00 Neulotaan yhdessä -tilaisuus, jossa valmistetaan Suomen juhlavuoden hengessä sinivalkoisia villasukkia vastasyntyneille.
Yhteisneulontatilaisuus järjestetään myös Vaajakosken aluekirjastossa (Urheilutie 36 B) maanantaina 13.3. kello 11.00–14.00. Tilaisuudet ovat tarkoitettu kaikille, joilla on pienikin innostus tarttua kutimiin.

Maaliskuisissa kirjastojen yhteisneulontatilaisuuksissa neulotut villasukat lahjoitetaan Keski-Suomen keskussairaalassa tänä vuonna syntyville vauvoille. Synnytysosastolta on tullut terveisiä, että jokainen sukkapari tulee käyttöön ja ne otetaan ilolla ja kiitollisena vastaan.

– Keski-Suomessa on tavoitteena neuloa Suomen juhlavuoden kuluessa yli 2500 paria villasukkia Keski-Suomen keskussairaalan vastasyntyneille. Viimeisimmän päivitetyn tilaston mukaan tavoitteesta on täytetty jo 76 prosenttia, joten olemme hyvin menossa mukana. Ja kaikille sukille on taatusti käyttöä! kertoo kirjastojen neulontatilaisuuksien ideoija Pirja Hyyryläinen.

Yhteisneulontatilaisuus on osa laajempaa Villasukkakeräys juhlavuotena syntyville -tapahtumaa, joka on käynnissä koko vuoden. Käsityöihmiset ympäri Suomea ovat neuloneet jo tuhatmäärin sinivalkoisia pieniä villasukkia, jotka ovat heidän kunnianosoituksensa 100-vuotiaalle Suomelle. Neuloa voi kuka vain ja keräys on avoin kaikille.

Lue Pirja Hyyryläisen ajatuksia ensimmäisestä yhteisneulontatilaisuudesta Palokassa 31.1.: https://hyvahuomen.com/

Villasukkakeräyksen verkkosivut: http://www.villasukatvauvoille2017.com/

Vinkkejä osallistujille: Tuo mukanasi omat siniset ja valkoiset lankakerät ja puikot. Tilaisuus on sekä kokeneille että vasta-alkaville neulojille. Voit viihtyä kirjastolla koko tilaisuuden ajan tai tulla neulomaan itsellesi sopivana hetkenä iltapäivän aikana. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:

Palokan aluekirjasto: p. 014 266 4151, kirjasto.palokka[at]jkl.fi
Vaajakosken aluekirjasto: Tiiu Koistinen, kirjastonhoitaja, p. 014 266 4144, tiiu.koistinen[at]jkl.fi

www.jyvaskyla.fi/kirjasto
www.facebook.com/jyvaskylankaupunginkirjasto

3.3.2017Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje