Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskyläläisten ja uuraislaisten naisten mammografiaseulonnat käynnistyvät huhtikuussa, hankasalmelaisten marraskuussa

Jyväskyläläisten ja uuraislaisten naisten mammografiaseulonnat käynnistyvät huhtikuussa, hankasalmelaisten marraskuussa

Jyte-kunnista Uuraisten ja Jyväskylän mammografiaseulonnat käynnistyvät huhtikuussa. Jyväskyläläisten seulontakuvaukset jatkuvat huhtikuusta eteenpäin koko seulontavuoden. Hankasalmelaisten naisten vuoro on marraskuussa.

50–69-vuotiaat naiset saavat kutsun mammografiaseulontaan joka toinen vuosi. Tänä vuonna asiakkaalle maksuttomaan mammografiatutkimukseen rintasyövän varhaiseksi toteamiseksi kutsutaan vuosina 1949, 1951, 1953, 1955, 1957, 1959, 1961, 1963, 1965, 1967 syntyneet naiset.

Seulontaikäryhmiin kuuluvat naiset saavat henkilökohtaisen kutsun kotiosoitteeseen hyvissä ajoin ennen tutkimusta. Kutsu on hyvä säilyttää, sillä siinä on aika, paikka ja ohjeet tarkastusmenettelystä. Kutsukirjeen lähettäjä on Terveystalo. Jyte eli Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus ostaa mammografiaseulontapalvelut Terveystalolta.

Tutkimustulokset ilmoitetaan asiakkaalle kirjeitse neljän viikon sisällä. Mikäli kuvista löytyy jotain poikkeavaa, tutkittava saa kutsun lisätutkimuksiin, jotka useimmiten koostuvat lisäkuvista ja rintojen ultraäänitutkimuksesta.

Mikäli kutsussa ilmoitettu ajankohta ei sovi, tutkimuksen ajankohdan voi vaihtaa. Tiedustelut ja tutkimusajankohdan vaihdot puhelimitse 045 7734 9975 tai verkossa kutsun ohjeiden mukaan osoitteessa www.terveystalo.com/seulonta.

Asiakkaan, jolla on turvakielto, kannattaa ottaa yhteyttä seulonnan ajanvaihtoon puhelimitse 045 7734 9975, sillä Terveystalo ei saa turvakieltoasiakkaiden osoitetietoja väestötietojärjestelmästä.

Lisää tietoa seulonnoista:
Terveystalo
https://www.terveystalo.com/fi/Palvelut/Kuvantamistutkimukset/Rintojen-tutkimukset/Mammografiaseulonta/
Terveyden ja hyvinvoinninlaitos
www.thl.fi/seulonnat
Jyte
www.jyvaskyla.fi/terveys/papajamammografia

Lisätietoja:
palvelupäällikkö Paula Käyhkö, p. 014 266 2001, Jyväskylän kaupunki
röntgenhoitaja Maria Niemi, p. 030 633 6545, Terveystalo rintatutkimukset

10.3.2017Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje