Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän taidemuseon maaliskuun näyttelyopastuksissa vierailijana kuvataidekriitikko Veikko Halmetoja

Jyväskylän taidemuseon maaliskuun näyttelyopastuksissa vierailijana kuvataidekriitikko Veikko Halmetoja sekä vertaisopastuksia

Taidegraafikko Juho Karjalaisen näyttelyyn voi tutustua yleisöopastuksilla torstaina 16.3. klo 16.30, intendentti Jukka Partanen esittelee näyttelyn.
Kuvataiteilija ja kriitikko Hannu Castrénin kävelyluento Juho Karjalaisen näyttelyyn siirtyy pidettäväksi perjantaina 28.4. klo 16.30-17.30.

Torstaina 30.3. klo 16.30-17.30 näyttelyn kuraattori, kuvataidekriitikko ja galleristi Veikko Halmetoja (Helsinki) esittelee Ilari Hautamäen, Sami Havian ja Kim Somervuoren maalauksia kuraattorin kierroksella.

Uutta näkökulmaa opastuksiin voi saada harjoittelemalla vertaisopastusten tekoa VTS-menetelmällä. VTS eli Visual Thinking Strategies -menetelmä tarkoittaa keskustelevaa kuvantarkastelua. Voit osallistua opastuksiin yleisönä tai harjoitella opastamista itse. Helposta ja kiinnostavasta menetelmästä järjestetään kaikille sopivia opastusharjoituksia maaliskuussa 17.3. ja 24.3. klo 14.30–15.30, ja ne jatkuvat toukokuulle saakka.

Kaikkiin opastuksiin on vapaa pääsy.

Tarkka kevään ohjelma löytyy taidemuseon verkkosivuilta
http://www.jyvaskyla.fi/taidemuseo/museotoiminta/tapahtumat

10.3.–21.5.
Juho Karjalainen, taidegraafikko
Suomen tunnetuimpiin taidegraafikoihin lukeutuvan Juho Karjalaisen käyttämä syövytystekniikka muistuttaa itämaista tussimaalausta tai vesivärimaalauksen valööripintaa. Pääteema on klassinen ihmisvartalo – erityisesti Karjalainen tunnetaan suurikokoisista miesaiheisista teoksistaan.

10.3.–21.5. alagalleria
Hautamäki – Havia – Somervuori
Alagalleriaan Veikko Halmetoja on kuratoinut kolmen nuoren polven maalarin kokonaisuuden. Ilari Hautamäen, Sami Havian ja Kim Somervuoren teoksissa on vilpitöntä esteettisyyttä ja romantiikkaa, mutta myös modernistista suoruutta.

Lisätietoja taidemuseon tapahtumista:
Sirpa Turpeinen, museolehtori, puh. 050 542 0591, sirpa.turpeinen(at)jkl.fi

Jyväskylän taidemuseo

Kauppakatu 23
Avoinna ti–su 11–18
Pääsyliput 6€ / 3€, vapaa pääsy alle 18-vuotiaille,
taide- ja museoaineiden opiskelijoille sekä perjantaisin kaikille.

10.3.2017Laura Korhonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje