Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Tarvitseeko lapsesi hoitopaikkaa elokuussa?

Tarvitseeko lapsesi hoitopaikkaa elokuussa?

Hae päiväkotiin ja perhepäivähoitoon 31.3. mennessä

Jyväskylän varhaiskasvatuksen päiväkoteihin ja perhepäivähoitoon on jatkuva haku. Hoitopaikkaa tulee hakea kuitenkin neljä kuukautta ennen hoidon tarpeen alkamista. Eli, jos hoitopaikka tarvitaan elokuussa, tulee hakemus olla jätettynä maaliskuun loppuun mennessä. Perheet saavat tiedon elokuussa alkavasta hoitopaikasta juhannukseen mennessä.

Kunnalliseen ja yksityiseen varhaiskasvatukseen haetaan sähköisellä hakemuksella

Jyväskylässä hoitopaikkaa haetaan sähköisellä hakemuksella osoitteessa www.jyvaskyla.fi/paivahoito/sahkoinen_asiointi. Samalla hakemuksella voi hakea sekä kunnalliseen että yksityiseen varhaiskasvatukseen. Jos perhe valitsee yksityisen varhaiskasvatuksen, saa perhe palvelusetelin kompensoimaan yksityisen palvelun hoitomaksua. Palveluseteliä haetaan sähköisesti samalla kun haetaan hoitopaikkaa.

–Toivomme, että perheet laittavat hakemukseen paikkatoiveesta kolme vaihtoehtoa. Jos omat paikkatoiveet eivät aluksi onnistu, voi siirtoa toiseen hoitopaikkaan hakea seuraavan toimintakauden alusta, kertoo asiakaspalvelupäällikkö Sanna Satosaari.

Hoidon alkamisajankohta määrittelee, mahtuuko haluttuun hoitopaikkaan juuri sillä hetkellä. Lasten sijoittelussa huomioidaan toiveet hoitopaikasta kodin läheisyydestä tai työnmatkan varrelta.

–Lisäksi sijoitteluun vaikuttavat myös lapsen terveyteen liittyvät asiat ja sisarukset pyrimme sijoittamaan samaan hoitopaikkaan, jatkaa Sanna Satosaari.

Kokoaikainen, osa-aikainen tai osaviikkoinen hoito

Kokoaikaiseen varhaiskasvatukseen ovat oikeutettuja lapset, joiden vanhemmat työskentelevät kokoaikaisesti, opiskelevat, toimivat yrittäjänä tai ovat omassa työssä päätoimisesti. Muussa tapauksessa lapsi on oikeutettu varhaiskasvatukseen 4 tuntia päivässä tai 84 tuntia kuukaudessa. Jyväskylässä sovelletaan omaa linjausta, jonka mukaan lapsen tarve varhaiskasvatukseen arvioidaan yksilöllisesti ja lapset, joilla ei ole oikeutta kokopäiväiseen varhaiskasvatukseen, saavat varhaiskasvatusta vähintään 4-6 tuntia päivässä tai 84 – 126 tuntia kuukaudessa.

Varhaiskasvatuksen henkilöstö sopii yhdessä huoltajien kanssa lapsen tarvitsemasta tuesta, tukitoimenpiteiden laajuudesta ja toimenpiteiden toteuttamiseen tarvittavista hoitoajoista.

–Lain mukaan perheillä on mahdollisuus valita hoitotunnit joko osa-aikaisesti tai osaviikkoisesti. Varhaiskasvatuspalvelut määrittelee kuitenkin aina, miten lapsen tarvitsemat hoitotunnit sijoittuvat viikonpäivien sisään, Sanna Satosaari korostaa.

Lisätietoja:
asiakaspalvelupäällikkö Sanna Satosaari, varhaiskasvatuksen- ja perusopetuksen palveluohjaus, p. 014 266 3102
palveluasiantuntija Päivi Haapajoki, varhaiskasvatuksen- ja perusopetuksen palveluohjaus, p. 014 266 7670

14.3.2017Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje