Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Mahdollisuuksien päivässä – romanien koulutus- ja työllisyysmessuilla luotiin kontakteja

Mahdollisuuksien päivässä – romanien koulutus- ja työllisyysmessuilla luotiin kontakteja

Mahdollisuuksien messut - koulutus- ja työllisyysmessut romaneilleRomanien koulutus- ja työllisyysmessut keräsivät viime viikolla 8.3. Jyväskylän Veturitalleille yli 200 osallistujaa. Messuilla luotiin suoria kontakteja romanien, oppilaitosten ja työnantajien sekä järjestöjen välillä.

– Olemme saaneet todella hyvää palautetta tapahtumasta ja moni kävijä loi uusia kontakteja. Myös me järjestäjänä toimineet saimme tapahtuman myötä uusia yhteistyökumppaneita. Muun muassa yksi yritys on ottanut yhteyttä ja käynnistämmekin selvittelyn, mitä me voisimme yhdessä tehdä romaninuorten työllistymisen hyväksi, Tenho Roth selvittää.

Uutta tietoa ja harjoittelupaikka messutuliaisina

Messuvieraat ja -esittelijät olivat tyytyväisiä päivän antiin – tapahtumasta sai uutta tietoa, tapahtuma oli mielenkiintoinen ja uusia verkostoja luova. Ilmapiiriä kuvailtiin vastaanottavaksi ja myönteiseksi.
– Yksi nuori kertoi, että hänet kohdattiin ilman ennakkoluuloja. Ja mikä hienointa, hän oli saanut messuilla opiskeluun liittyvän harjoittelupaikan, lehtori Taja Kiiskilä JAMK:sta iloitsee.

– Tuntuu, että olimme mukana luomassa jotain uutta romanien hyväksi tehtävään työhön. Mikäli vastaava tapahtuma järjestetään ensi vuonna, haastan uusia yrityksiä ja työnantajia mukaan tapahtumaan, Tenho Roth Jyväskylän Romaninuoret ry:stä sanoo.

Messujen järjestelyistä vastasivat Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän kaupungin romanityöryhmä, Rainer-hanke, Jyväskylän Romaninuoret ry, Nevo tiija ja Tšetanes naal -hankkeet (Diakonia-ammattikorkeakoulu/ESR), Taiteen edistämiskeskus sekä Valoa Huomiseen -toiminta. Messut pohjautuvat Diakin romanihankkeiden ja Taiteen edistämiskeskuksen luomaan konseptiin.

Mahdollisuuksien päivä - koulutus- ja työllisyysmessut romaneille.

Teksti: Tuija Ijäs
Kuvat: Jonne Heinonen

14.3.2017Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje