Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Tervetuloa Onni Kososen Utopia-maalauksen luovutustilaisuuteen torstaina 23.3.

Tervetuloa Onni Kososen Utopia-maalauksen luovutustilaisuuteen torstaina 23.3.

Yle onnittelee 180-vuotiasta Jyväskylän kaupunkia lahjoittamalla Jyväskylän taidemuseon ylläpitämään Jyväskylän kaupungin taidekokoelmaan taiteilija Onni Kososen teoksen Utopia. Luovutustilaisuus järjestetään Vaajakosken aluekirjastossa, josta suurikokoiselle teokselle löytyi sopiva paikka.

Utopian tiedotus- ja luovutustilaisuus
to 23.3.2017 klo 12–13 klo 12–13
Vaajakosken aluekirjasto, osoite Urheilutie 36 B, 40800 VAAJAKOSKI

Lahjoittajatahoa edustavat Yle Jyväskylän päällikkö Pekka Autio sekä strategiapäällikkö Pihla Allos. Lahjoituksen vastaanottavat Jyväskylän kaupungin museotoimenjohtaja Heli-Maija Voutilainen sekä kirjastotoimenjohtaja Seija Laitinen-Kuisma. Paikalla on myös viestintäneuvos Ismo Kosonen, joka kertoo isäänsä Onni Kososeen sekä maalaukseen liittyvistä muistoistaan.

Lisätietoja: Leena Lokka, intendentti, Jyväskylän taidemuseo, puh. 050 542 0527, leena.lokka@jkl.fi

Tiedote

Yleisradio lahjoitti Jyväskylän kaupungille Utopian

Yle onnittelee 180-vuotiasta Jyväskylän kaupunkia lahjoittamalla taidemuseon ylläpitämään Jyväskylän kaupungin taidekokoelmaan taiteilija Onni Kososen teoksen Utopia.

Jyväskyläläinen taiteilija Onni Kosonen voitti maalauksellaan Oy Yleisradio Ab:n järjestämän seinämaalauskilpailun ensimmäisen palkinnon vuonna 1965. Kilpailulla etsittiin teoksia Ylen Pasilaan valmistuneen Studiotalon laajennusosan valkoiseen aulaan. Palkintolautakunnassa olivat mm. pääjohtaja Eino S. Repo, akateemikko Sam Vanni ja taidemaalari Aimo Kanerva.

“Onni Kosonen oli keskisuomalainen taiteilija ja Utopia oli hyvin merkittävä teos hänen tuotannossaan”, sanoo Jyväskylän taidemuseon kokoelma-amanuenssi Jaana Oikari. Onni Kososen (1920-1999) teos on isokokoinen (noin 4 m x 1,5 m ) ja yleissävyltään punaruskea.

“Ylen Studiotalon remontin yhteydessä teokselle mietittiin uutta sijaintia, mutta sille oli vaikea löytää arvoistansa paikkaa. Jyväskylän taidemuseon mielenkiinto Utopiaa kohtaan tuli juuri sopivalla hetkellä ja nyt teos pääsee palaamaan kotiseudulleen”, sanoo toimitusjohtaja Lauri Kivinen. Ylelle jää teoksesta edelleen pieni kopio.

Onni Kosonen oli monen aikansa keskisuomalaisen taiteilijan tapaan itseoppinut kuvataiteilija. Mainostoimistossa työskentelyn ohessa hän kehitti kuvataiteellisia taitojaan jatkuvasti kursseilla ja itseopiskelulla. Kosonen ryhtyi vapaaksi taiteilijaksi. ja hänen taiteellinen läpimurtonsa oli juuri Yleisradion seinämaalauskilpailun voitto. Taidemaalari, graafikko ja kuvanveistäjä Onni Kososen taiteilijauralle oli ominaista monien tyylisuuntien ja ilmaisutapojen alituinen kokeilu.

Lisätietoja:
Leena Lokka, Jyväskylän taidemuseo, 050 542 0527
Helinä Mäenpää, Jyväskylän kaupunki, 050 548 7422
Pihla Allos, Yle, 0400 605 764

16.3.2017Leena Lokka

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje