Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Sinustako vapaaehtoinen rikos- ja riita-asioiden sovittelija Keski-Suomeen – hakuaikaa sovittelijoiden peruskurssille 9.4. saakka

Sinustako vapaaehtoinen rikos- ja riita-asioiden sovittelija Keski-Suomeen – hakuaikaa sovittelijoiden peruskurssille 9.4. saakka

Keski-Suomeen haetaan uusia rikos- ja riita-asioiden sovittelijoita. Hakuaikaa sovittelijoiden peruskurssille on 9.4. saakka. Sovittelijoita etsitään erityisesti Jyväskylän, Jämsän, Saarijärven ja Äänekosken seuduille.

Sovittelijat ovat koulutettuja vapaaehtoisia, jotka auttavat rikosten ja riitojen osapuolia rakentamaan sovintoa.
– Sovittelijaksi sopii täysi-ikäinen henkilö, joka ajattelee vaativan vapaaehtoistyön sopivan itselleen. Sovittelijoilta ei odoteta tiettyä ammattitaustaa, selvittää vastaava sovittelunohjaaja Heidi Nieminen.

Kurssilaiset valitaan haastattelun perusteella. Haastattelut pidetään huhti- ja toukokuun aikana. Sovittelijoiden peruskurssi järjestetään 5.-18.6. maanantaista torstaihin klo 9–15 Jyväskylässä.

Vapaaehtoisilla sovittelijoilla ammattilaiset tukena

Sovittelijat työskentelevät pareittain ja mahdollistavat osapuolten puolueettoman ja tasapuolisen kohtaamisen ja vuoropuhelun sovittelutoimiston ammattihenkilöstön ohjauksessa ja valvonnassa.

Sovittelijoilla on säännöllisesti koulutuksia, tapaamisia, vertaistuellisia työnohjauksia sekä jatkuva ammattilaisten tuki ja ohjaus. Sovittelijat eivät saa vapaaehtoistyöstään palkkaa, mutta heille maksetaan kulukorvauksia.

Vuonna 2016 Keski-Suomen sovittelutoimisto vastaanotti 365 sovittelualoitetta, jotka sisälsivät yhteensä 511 rikos- ja riita-asiaa. Eniten sovitellaan pahoinpitelyjä, vahingontekoja, varkauksia ja laittomia uhkauksia. Keski-Suomessa on 50 sovittelijaa.

Kiinnostuitko? Ilmoita kiinnostuksesi osoitteeseen: sovittelu(at)jkl.fi, niin saat paluupostissa hakulomakkeen.

www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/sovittelu
www.thl.fi/sovittelu

Lisätietoja: vastaava sovittelun ohjaaja Heidi Nieminen, p. 040 027 8158 ja sovittelun ohjaaja Laura Soini, p. 040 027 8290, Keski-Suomen sovittelutoimisto, Jyväskylän kaupungin sosiaalipalvelut

20.3.2017Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje