Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Muovin kierrätys kiinnostaa - aiheesta lukuisia ideoita

Muovin kierrätys kiinnostaa - aiheesta lukuisia ideoita

Circwaste - Jyväskylän käyttäjälähtöiset kokeilut -osahankkeen ideahaku kuluttajalähtöistä kiertotaloutta edistävistä kokeiluista on päättynyt ja jatkoon menijät valittu.

Kuukauden aikana saatiin yhteensä 48 ideaa, joista huomattavan monessa oli löydetty uusia ajatuksia muovin lajitteluun. Myös tavaran kierrätykseen ja digitalisaation hyödyntämiseen liittyviä ideoita tuli paljon. Ahkerimpia ideoijia olivat yksityiset henkilöt, mutta paljon ideoita tuli myös yhdistyksiltä ja yrityksiltä.

Asiantuntijaraati, jossa olivat edustettuina Jyväskylän kaupungin lisäksi myös Sitra, Suomen ympäristökeskus, Keski-Suomen liitto sekä Mustankorkea Oy, valitsi 15.3. kokouksessaan ideoista kokeillen toteutettaviksi seitsemän kappaletta. Kokeiltavat ideat käsittelevät jätteen lajittelun edistämistä, kierrätyksen ja korjauksen tehostamista, biokaasuautoilun edistämistä ja luonnollisesti muovin kierrätystä, josta yksin ideoita saatiin 13 kappaletta.

Kokeilut julkistetaan keskiviikkona 22.3.2017 Jyväskylän päivien yhteydessä järjestettävässä tilaisuudessa kaupungintalolla. Sitran Lari Rajantie ja Jyväskylän kaupungin Pirkko Melville esittelevät kokeiltavat ideat ja palkitsevat valittujen ideoiden antajat. Tilaisuuden jälkeen juodaan palkintokahvit.

Circwaste - Jyväskylän käyttäjälähtöiset kokeilut -osahankkeen ensimmäisessä vaiheessa haettiin ideoita jätteen vähentämiseen, kierrätykseen, lajitteluun sekä uusio- ja yhteiskäyttöön. Ideahaku oli auki 2.2.–5.3.2017. Ideointiin saivat osallistua kaikki kuntalaiset, yhteisöt ja yritykset. Saaduista ideoista asiantuntijoista koostuva raati valitsi kokeiltavaksi parhaat. Jatkojalostuksessa ideasta muotoillaan yhteiskehittelynä enintään neljä viikkoa kestävä käytännön kokeilu, joka pyrkii testaamaan ideaa ja sen vaikutuksia käytännössä. Saatuja ideoita voidaan muokata idean keksijän kanssa tai yhdistää muiden ideoiden kanssa. Valitut kokeilut toteutetaan Jyväskylän alueella vuosien 2017–2018 aikana.

Käyttäjälähtöiset kokeilut -ideahaku on osa Suomen ympäristökeskuksen hallinnoimaa EU:n LIFE+ -ohjelmasta rahoitettua CIRCWASTE -hanketta (2016–2023), jolla edistetään kiertotalouden toteutumista Suomessa.

Circwaste - Jyväskylän käyttäjälähtöiset kokeilut -osahanke

Lisätietoja: Jyväskylän kaupungin tutkimus- ja kehittämispäällikkö Pirkko Melville, p. 014 266 1593, etunimi.sukunimi@jkl.fi

21.3.2017Kirsti Lehtola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje