Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylässä kerätään ja toteutetaan lasten ja nuorten liikuntaunelmia

Jyväskylässä kerätään ja toteutetaan lasten ja nuorten liikuntaunelmia

Tiistaina 21.3. Jyväskylässä käynnistyy laaja lasten ja nuorten liikuntaunelmien keräys, jossa tavoitteena on kerätä kasaan 10 000 unelmaa. Keräys tehdään helpolla verkkokyselyllä ja siihen on mahdollisuus osallistua kaikilla 0-29-vuotiailla lapsilla ja nuorilla, vaikka useammallakin idealla.

Keräystä on toteuttamassa viisitoista jyväskyläläistä liikunta-alan merkittävää toimijaa, muiden muassa Jyväskylän kaupunki, JYP, JJK, KiHu ja Keski-Suomen Liikunta ry. Jokainen mukaan lähtevä toimija on lupautunut toteuttamaan vähintään yhden keräykseen jätetyistä unelmista kuluvan vuoden aikana. Unelmakeräys on osa Olympiakomitean valtakunnallista Liikkumisen unelmavuotta ja Suomen itsenäisyyden Suomi 100 -ohjelmaa. Keräyksen koordinaattorina toimii Jyväskylän kaupunki.

- Liikunta yhdistää ihmisiä ja herättää tunteita. Unelman ei aina tarvitse olla kaukainen tai suuri, esimerkiksi olympialaisissa kilpailu, vaan vaikkapa kaveriporukan tai koulu-uokan yhteinen liikunnallinen luokkaretki. Odotamme mielenkiinnolla, minkälaisia unelmia lapset ja nuoret meille kertovat, valaisee Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen liikuntakoordinaattori Henri Nyholm.

Unelmia kerätään 30.4. saakka ja toteutetaan loppuvuosi

Kampanja avattiin juhlallisesti 21.3. jyväskyläläisten urheilijoiden palkitsemistilaisuudessa ja keräys jatkuu muun muassa päiväkodeissa, kouluilla, oppilaitoksissa ja liikuntaseuroissa 30.4. saakka. Kampanja ei rajoitu pelkkään unelmien keräämiseen, vaan jokainen mukana oleva toimija on sitoutunut toteuttamaan vähintään yhden valitsemansa unelman. Samalla sivulla voi myös ilmoittautua unelman toteuttajaksi. Ensimmäiset unelmat toteutetaan valtakunnallisena Unelmien liikuntapäivänä 10.5.

Unelmia voi käydä jättämässä joko yksityishenkilönä tai vaikkapa kokonaisen koululuokan puolesta. Myös unelmien toteuttajaksi on mahdollista ilmoittautua joko yksityishenkilönä tai esimerkiksi yhteisön tai yrityksen nimissä.

Osa Suomi 100 -ohjelmaa

Kampanja on osa Olympiakomitean valtakunnallista Liikkumisen unelmavuotta, jota vietetään satavuotisen Suomen kunniaksi. Valtakunnallisessa kampanjassa on tarkoitus innostaa ja osallistaa eri-ikäiset ihmiset ja eri toimijat yhdessä ideoimaan liikkumisen lisäämisen tapoja rohkeasti kokeillen ja kehittäen. Toimintatapa perustuu vuonna 2014 käynnistyneeseen Unelmat Liikkeelle -hankkeeseen.

Keski-Suomen Liikunta ry on ollut alusta asti kaupungin tukena ideoimassa keräystä.

- Olympiakomitea kumppaneina Liikunnan aluejärjestöt ovat keskeisessä asemassa Liikkumisen unelmavuoden jalkauttamisessa maakuntiin, joten KesLi:n rooli kampanjan alulle saattamisessa on ollut merkittävä. Jyväskylän hanke ideoitiin pienessä ydinporukassa KesLi:n, kaupungin ja eri oppilaitosten edustajien kesken, ja sen jälkeen lähdimme kasaamaan isompaa toimijajoukkoa, kertaa KesLi:n aikuisliikunnan kehittäjä Jyrki Saarela.

Jyväskylän Unelmat liikkeelle - lasten ja nuorten liikuntaunelmakeräys
21.3.2017–30.4.2017 http://www.jyvaskyla.fi/liikunta/unelmatliikkeelle

Lisätietoja:
Liikuntasuunnittelija Anna-Leena Sahindal p. 014 266 4308, anna-leena.sahindal[at]jkl.fi
Aikuisliikunnan kehittäjä Jyrki Saarela p. 045 650 3771, jyrki.saarela[at]kesli.fi


21.3.2017Anna-Leena Sahindal

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje