Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Museon asiakasraadissa muistellaan kotikäsitöitä ke 29.3.

Museon asiakasraadissa muistellaan kotikäsitöitä ke 29.3.

Oliko Suomen historia käsin rakennettu 1960-luvulle saakka? kysytään Suomen käsityön museossa keskiviikkona 29.3. klo 17.30–19.30.

Sodan jälkeisinä vuosina Suomessa tehtiin runsaat määrät käsitöitä. Käsitys käsityöstä jokamiehen ja -naisen perustaitona osana suomalaiskansallista sivistystä juontaa juurensa jo 1800-luvulta, mutta sotien jälkeen se nousi yhä suurempaan arvoon. Sodan myötä suomalainen yhteiskuntaa muuttui. Siirtoväki asutti maaseutua pienmaatiloilla ja toimeentulo oli usein sivuelinkeinojen varassa, käsityö näytteli tässä isoa roolia.

Käsillä tekeminen oli nivoutuneena osaksi arkielämää niin kaupunkilaisem, maatilallisen, sotainvalidien, vammautuneiden, aistivammaisten ja vanhustenkin elämässä, mutta mitä kaikkea silloin tehtiinkään? Tule muistelemaan kotikäsitöitä, jakamaan oma tarinasi ja kuulemaan muiden tarinoita. Muisteluiltaan on vapaa pääsy.

Muisteluiltaan osallistujat voivat myös tutustua maksutta museon näyttelyihin Rohkea. Ajassa. Aito. Suomen rakastetuin koru 80 vuotta sekä Puu kuin koru – Kalevala Korun puinen 1940 –luku klo 17 alkaen.

Suomen käsityön museon tarkoituksena on muodostaa muisteluilloista toimiva konsepti, jonka avulla täydennetään museon kokoelmien kulttuurista kontekstia ja tallennetaan tavallisten ihmisten elämää jälkipolville. Iltojen järjestämistä jatketaan pitkin vuotta teemojen vaihdellessa.

Lisätietoja: Raija Manninen, museolehtori, p. 040 502 2887, etunimi.sukunimi@jkl.fi

24.3.2017Sari K. Koskinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje