Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Earth Hour -tempaus tulee taas – Jyväskyläkin pimenee tunniksi lauantaina 25.3.

Earth Hour -tempaus tulee taas – Jyväskyläkin pimenee tunniksi lauantaina 25.3.

Valon kaupunki Jyväskylä on ilmoittautunut jälleen mukaan vuosittaiseen Earth Hour -tapahtumaan ja sammuttaa osan keskeisistä valaistuskohteista lauantaina 25.3. kello 20.30–21.30.

Jyväskylän kaupungin Earth Hour -sammutuskohteita ovat tänä vuonna kaupunkirakenteen toimialan hallinnoimat Kuokkalan sillan, Kilpisen ylikulkusillan ja Äijälänsalmen sillan erikoisvalaistukset. Jyväskylän tilapalvelu sammuttaa kaupungintalon ja Harjun Vesilinnan julkisivuvalaistukset.

Myös Jyväskylän yliopisto osallistuu tempaukseen sammuttamalla valot Agora- ja Ruusupuisto-rakennuksista. Molemmissa rakennuksissa sammutetaan ulkovalaistus ja sisätilojen osalta yleisten tilojen valaistus.

Vuonna 2017 Earth Hourin teema Suomessa on maailman suurin kynttiläillallinen, jonka tarkoituksena on herättää keskustelua ruuan ilmastovaikutuksista. Yksi merkittävimmistä arkipäivän ilmastoteoista on valita lautaselle lihan sijaan yhä useammin kasviksia ja kestävästi pyydettyä kalaa.

Kynttiläillallisen teemalla Jyväskylässä tempaukseen innostui mukaan myös Ravintola Vesilinna, joten ulkopuolen julkisivuvalaistuksen lisäksi myös Vesilinnan sisällä pimenee. Illan aikana asiakkaille on luvassa tunnelmallinen kynttiläillallinen kello 18–22.

Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, johon kaikki voivat osallistua. Tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä päättäjille. Earth Hour ei siis ole sähkön- tai energiansäästötempaus.

Earth Hour sai alkunsa Australian Sydneyssä vuonna 2007, jolloin siihen osallistui yli kaksi miljoonaa ihmistä. Vuonna 2016 maailmanlaajuisessa tapahtumassa oli mukana yhteensä ennätykselliset 178 maata ja maantieteellistä aluetta sekä miljoonia yksityishenkilöitä, yhteisöjä ja yrityksiä. Suomessa Earth Hour järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009, ja vuonna 2016 jo 1,6 miljoonaa suomalaista osallistui tavalla tai toisella Earth Houriin.

Sammuta sinäkin valot kello 20.30–21.30 ja nauti illallinen kynttilänvalossa!


Lisätietoja:
- Jyväskylän kaupungin Valon kaupunki -hankkeen koordinaattori Elisa Hillgen, p. 045 221 8615, elisa.hillgen@jkl.fi
- www.earthhour.fi
- www.valonkaupunki.jyvaskyla.fi

24.3.2017Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje