Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Lehtisaaren koulun pelillisen oppimisen viikolla keskitytään julkisiin hyvinvointipalveluihin

Lehtisaaren koulun pelillisen oppimisen viikolla keskitytään julkisiin hyvinvointipalveluihin

Jyväskylän Lehtisaaren koululla toteutetaan pelillisen oppimisen viikkoa ajalla 30.3.–5.4. Opetussuunnitelman laaja-alaista osaamista vahvistava pelillinen oppiminen ohjaa lehtisaarelaiset tänä vuonna pohtimaan julkisten palvelujen merkitystä asukkaiden hyvinvoinnille. Peliviikko toteutetaan nyt kolmatta kertaa.

–Pelillisen oppimisen viikko on uudistuneen opetussuunnitelman hengessä koulun toimintakulttuuria ja oppimista ravisteleva uusi ja innovatiivinen toimintatapa. Oppilaat ovat tiiviisti olleet mukana suunnittelemassa ohjelmaa, kertoo matemaattisten aineiden lehtori Merja Jokinen.

Tämä vuoden peli vie osallistujat Randomsaarille, josta monimiljonääri Donna Murhalahti on tehnyt ostotarjouksen. Randomsaaret ovat talousvaikeuksissa ja julkiset palvelut retuperällä. Elleivät kuntalaisen roolissa olevat oppilaat uudista kunnan toimintaa ja ratkaise ongelmia, on kunnanvaltuusto vakavan päätöksen edessä.

– Uudistunut opetussuunnitelma ohjaa oppilaasta aktiiiviseksi toimijaksi. Pelillistämisen kautta on helppo osallistaa oppilaat ottamaan vastuuta oppimisen suunnittelusta ja toteuttamisesta. Oppilaat luovat pelipisteet, vaikuttavat ryhmänmuodostukseen ja tehtävänjakoon - tuottavat siis pelin sisällön ja osallistuvat pelaamalla, toteaa Merja Jokinen.

Lehtisaaresta oppilaita valtakunnallisen tiede- ja teknologiakilpailun finaaliin

Lehtisaaren koulun pelillisen oppimisen viikkojen innoittamina ovat yhdeksäsluokkalaiset Eemil Rintala ja Aukusti Parikka kehittäneet mobiilipelin teknisen työn työturvallisuuden opastamiseen. He osallistuvat kehittämällään pelillä 30.-31.3. Helsingissä järjestettävään valtakunnalliseen Tutki-Kokeile-Kehitä –tiede- ja teknologiakilpailun finaaliin.

Pojat pokkasivat luomallaan pelillä samasta kilpailusta erikoispalkinnon jo vuosi sitten. Tämän vuoden kilpailuun pelisovellusta on parannettu, lisätty kielivalikkoa ja testattu pelin toimivuutta Lehtisaaren yhtenäiskoulun seitsemäsluokkalaisille toteutetulla vaikuttavuuskyselyllä. Lisäksi Eemil ja Aukusti ovat verkostoituneet Jyväskylän yliopiston opettajien kanssa ja saaneet paikallisia yrityksiä sponsoroimaan työskentelyä.

–Pojat ovat työskennelleet pääasiassa omalla ajallaan ja hyvin itsenäisesti. Innostus pelin luomiseen syttyi kaksi vuotta sitten, kun koululla järjestettiin ensimmäinen peliviikko, kertoo Merja Jokinen.

Lisätietoja:
matemaattisten aineiden lehtori Merja Jokinen, Lehtisaaren koulu, p. 050 3307 453
Randomsaarten nousu vai tuho -peliä voi seurata ajalla 30.3.-5.4. osoitteesta
https://sites.google.com/edu.jkl.fi/pelillistaminen-lehtisaari/etusivu?authuser=1

27.3.2017Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje