Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Keski-Suomessa etsitään ikäihmisten ja vammaisten perhehoidosta kiinnostuneita-Tiedotustilaisuus Muuramessa 5. huhtikuuta

Keski-Suomessa etsitään ikäihmisten ja vammaisten perhehoidosta kiinnostuneita - Tiedotustilaisuus Muuramessa 5. huhtikuuta

Keski-Suomessa etsitään uusia perhehoitajia ikäihmisille ja vammaisille. Perhehoitajaksi voidaan hyväksyä henkilö, joka koulutuksensa, kokemuksensa tai henkilökohtaisten ominaisuuksiensa perusteella on sopiva antamaan perhehoitoa. Perhehoitajalta ei kuitenkaan edellytetä sosiaali- ja terveysalan koulutusta, vaan elämänkokemus ja empaattinen asennoituminen ihmisiin ovat tärkeintä. Perhehoitajaksi hyväksytyt henkilöt saavat tehtävään maakunnallisen perhehoidon koordinoinnin järjestämää ennakkovalmennusta.

Maakunnallinen vammaisten ja ikäihmisten perhehoidon koordinointi -pilotti järjestää yhteistyössä Muuramen perhehoidosta vastaavien kanssa tiedotustilaisuuden perhehoidosta kiinnostuneille Muuramen virastotalolla 5. huhtikuuta.

Perhehoito antaa hoidettavalle mahdollisuuden tavalliseen perhe-elämään

Ikäihmisille kaivataan perhehoidosta kiinnostuneita henkilöitä valmentautumaan perhehoitajiksi. Erityisesti tarvetta on Hankasalmen, Keuruun, Multian, Muuramen sekä Saarikan alueilla.

Seuraava ikäihmisten perhehoidon ennakkovalmennus aloitetaan ensi syksynä.

Perhehoito on osa- tai ympärivuorokautista hoitoa ja huolenpitoa tarvitsevan henkilön hoitamista perhehoitajan yksityiskodissa perheenjäsenenä tai hoidettavan kotona.
Se voi olla sekä lyhyt- että pitkäaikaista. Perhehoito on yksilöllistä ja yhteisöllistä ja se tarjoaa hoidettavalle turvallisen ja tavallisen perhe-elämän sekä mahdollisuuden läheisiin ihmissuhteisiin.

Tervetuloa mukaan kuulemaan ja keskustelemaan perhehoidosta. Kaikki kiinnostuneet henkilöt myös lähikunnista ovat tervetulleita.

Tiedotustilaisuus perhehoidosta:

• 5.4 klo 17.30 Muuramen virastotalo, valtuustosali, Virastotie 8

Lisätietoa:

Koordinaattori Merja Korpela, p. 014 266 2493
http://www.jyvaskyla.fi/hallinto/hankkeet_ja_strategiat/perusturvapalvelut/perhehoidon_maakunnallinen_koordinointi

28.3.2017Sanna Siniluhta

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje