Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskyläläistä monimuotoisen perheterapian eli MDFT:n osaamista ja kokemusta jaetaan kansainvälisessä seminaarissa Helsingissä 29.3.

Jyväskyläläistä monimuotoisen perheterapian eli MDFT:n osaamista ja kokemusta jaetaan kansainvälisessä seminaarissa Helsingissä 29.3.

-Jyväskylässä työmenetelmä käytössä Nuorisovastaanotolla

Jyväskylän kaupungin nuorisovastaanotolla työskentelevä oppilashuollon koulukuraattori ja MDFT-terapeutti Jenni Hovila sekä sosiaaliohjaaja, MDFT-terapeutti Outi Makkonen Eksotesta jakavat kokemuksiaan Helsingissä 29.3. pidettävässä kansainvälisessä ”The need for a systematic approach and collaboration in the reformation of the health and social services structure” -seminaarissa.

MDFT-työskentelystä eväitä LAPE-hankkeeseen?

MDFT-terapia on tiivistä, ratkaisukeskeistä ja pitkäkestoista työskentelyä nuoren, vanhempien, perheen ja muiden nuoren kanssa työskentelevien ammattilaisten kanssa. MDFT-terapeutti toimii myös eri toimijoita yhteen kokoavana työntekijänä, koordinaattorina. Asiakkaina ovat 12–23-vuotiaat nuoret, joilla on käytös- ja mielialaoireilua, päihteiden käyttöä ja vaikeuksia koulunkäynnissä sekä kaverisuhteissa.
– Juuri tämän kokonaisvaltaisen työotteen ja koordinoinnin näkökulmasta MDFT-menetelmäosaamisesta saisi eväitä myös LAPE-hankkeeseen, jossa muun muassa haetaan uudenlaisia yhteistyön käytänteitä ja osaamista lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskentelyyn, Jenni Hovila selvittää.

Hovila kokee MDFT-menetelmän toimivaksi ja palkitsevaksi niin työntekijälle kuin asiakasperheille.
– Saan tehdä kokonaisvaltaista työtä nuoren ja perheen tilanteen parantamiseksi - kokonaisvastuu ja -näkemys työskentelystä säilyy koko prosessin ajan yhdellä ammattilaisella. Perheet ovat antaneet positiivista palautetta siitä, että MDFT-työskentely viedään nuoren ja perheen arkeen, kotiin ja yhteistyö räätälöidään nuoren ja perheen tarpeiden mukaisesti, Hovila kertoo.

Hollannissa toimiva Youth Intervention Foundation tuottaa MDFT-koulutusta ja koordinoi menetelmäosaamista. Jenni Hovila ja Outi Makkonen toimivat Suomen MDFT-lähettiläinä. Tällä hetkellä Suomessa on noin parisenkymmentä MDFT-terapeuttia

Seminaarin järjestelyistä vastaa Youth Interventions Foundation yhteistyössä Suomen MDFT-lähettiläiden kanssa. Seminaarissa keskitytään nuorisohuollon ja nuorisopsykiatrian yhteistyömahdollisuuksiin ja -tarpeisiin. Tavoitteena on informoida ja innostaa suomalaisia päätöksentekijöitä ja eri alojen ammattilaisia näkemään tulevat haasteet nuorisohuollon ja -psykiatrian kentällä.

Jyväskylän Nuorisovastaanotto on moniammattillinen, matalan kynnyksen palvelu 13–22-vuotiaiden nuorten päihde-, mielenterveys- ja psykososiaalisten ongelmien arviointiin ja hoitoon.

http://stichtingjeugdinterventies.nl/?lang=en
www.jyvaskyla.fi/nuorisovastaanotto

Press release - Youth conference Helsinki March 27 2017

Lisätietoja: koulukuraattori, MDFT-terapeutti Jenni Hovila, p. 014 266 3587, Jyväskylän kaupungin nuorisovastaanotto

28.3.2017Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje