Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Bachin Pääsiäisoratorio sekä Linjaman Suomalainen Stabat Mater kuullaan Jyväskylä Sinfonian Pääsiäiskonsertissa 12.4.

Bachin Pääsiäisoratorio sekä Linjaman Suomalainen Stabat Mater kuullaan Jyväskylä Sinfonian Pääsiäiskonsertissa 12.4.


Kajsa DahlbäckJyväskylä Sinfonian Pääsiäiskonsertti keskiviikkona 12.4. Taulumäen kirkossa klo 19 jatkaa J.S. Bachin oratorioiden ketjua, kun Jouluoratorion jälkeen vuorossa on toinen suurteos, Pääsiäisoratorio. Pääsiäisoratorio kertoo Jeesuksen ylösnousemuksesta, ja tarinan kuljettaminen on jaettu neljän laulusolistin kesken. Toisena teoksena kuullaan Jyrki Linjaman vuonna 2012 säveltämä Suomalainen Stabat Mater, joka pohjautuu katoliseen hymniin 1200-luvulta käsitellen Marian kärsimystä Jeesuksen ristiinnaulitsemisen aikana. Teos on sävelletty sopraano- ja alttosolistille sekä jousille ja konserttikanteleelle. Konsertin johtaa kapellimestari Tuomas Hannikainen.

Konsertin solisteista sopraano Kajsa Dahlbäck (kuvassa) on kokenut vanhan musiikin tulkitsija, kun taas mezzosopraano Annastiina Tahkola on kysytty solisti etenkin kirkollisissa teoksissa aina barokkiteoksista nykysäveltäjien kantaesityksiin. Englantilainen tenori Sam Furness aloitti uransa teologina, mutta musiikki vei mennessään miehen laulajanuralle. Baritoni Aarne Pelkonen puolestaan on vuoden 2015 kansainvälisen Sibelius-laulukilpailun voittaja. Cantinovum-kuoron on konserttia varten valmentanut tuttuun tapaan Rita Varonen.

Konsertti toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän seurakunnan kanssa.

Lue lisää konsertista
Tuomas Hannikainen
Kajsa Dahlbäck
Annastiina Tahkola
Sam Furness
Cantinovum
Kuvapankki

Liput:
26 / 24 / 12 € teatterin lippumyymälästä ja tuntia ennen ovelta (jos lippuja on jäljellä) tai
28,50 / 26,50 / 14,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupisteestä

Lisätiedot:
Viestintä- ja markkinointipäällikkö Jenni Hakola
p. 014 266 4167
jenni.hakola [at] jkl.fi

30.3.2017Jenni Hakola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje