Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kotoutumispalveluiden asiakkaiden lastensuojelun palvelut siirtyvät huhtikuun alussa Tapionkadun sosiaaliasemalle – muut palvelut säilyvät edelleen kotoutumispalveluissa

Jyväskylän kotoutumispalveluiden asiakkaiden lastensuojelun palvelut siirtyvät huhtikuun alussa Tapionkadun sosiaaliasemalle – muut palvelut säilyvät edelleen kotoutumispalveluissa

Jyväskylän kaupungin kotoutumispalveluiden asiakkaiden lastensuojelutyö siirtyy Tapionkadun sosiaaliasemalle lastensuojelun avohuollon osaksi 1.4. alkaen. Muutos koskettaa niitä turvapaikanhakijoita, pakolaisia tai alaikäisinä Suomeen tulleita nuoria, joilla on lastensuojelun asiakkuus tai joista tehdään lastensuojelutarpeen selvitys. Jatkossa näiden asiakasryhmien kaikki lastensuojeluilmoitukset käsitellään Tapionkadun sosiaaliasemalla.

– Pakolaistaustaisten asiakkaiden määrän lisääntyessä myös lastensuojelun työmäärä on lisääntynyt. Nyt lastensuojelun tarpeessa olevien lasten ja perheiden mahdollisuudet saada lastensuojelun tukea paranevat ja kotoutumispalveluissa voidaan keskittyä hyvään ja laadukkaaseen kotoutumisen prosessiin, palveluesimies Elina Hienola kotoutumispalveluista ja johtava sosiaalityöntekijä Saara Keränen lastensuojelun avohuollosta kuvaavat.

Kotoutumispalvelut vastaa edelleen kotoutumisprosessista

Kotoutumispalvelut vastaa edelleen asiakkaidensa kotoutumisprosessista lastensuojelun asiakkuudesta huolimatta. Kotoutumispalvelut ja avohuollon lastensuojelu tekevät tiivistä yhteistyötä.
– Lasten ja perheiden kotoutumispalvelut ja -prosessit säilyvät kotoutumispalveluissa jatkossakin. Myös alaikäiset, ilman huoltajia saapuneet turvapaikanhakijat pysyvät kotoutumispalveluiden asiakkaina, mutta heidän mahdolliset lastensuojeluasiakkuutensa siirtyvät lastensuojelun avohuoltoon, selvittää palveluesimies Elina Hienola Jyväskylän kaupungin kotoutumispalveluista.
– Henkilökuntamme opastaa ja neuvoo asiakkaita, jotta he tietävät missä toimipisteessä missäkin asiassa asioivat, Hienola jatkaa.

Lastensuojelusta saa apua lasten, nuorten ja perheiden pulmatilanteisiin.
– Rohkaisemme kääntymään puoleemme ja kysymään tukea ja apua. Erityisesti silloin, jos on lapsen kasvuympäristöön tai käyttäytymiseen liittyy vakavaa huolta, Jyväskylän kaupungin lastensuojelun avohuollon johtavat sosiaalityöntekijät Saara Keränen ja Piritta Huttunen rohkaisevat.

Lastensuojelun avohuollon henkilöstöstä kotoutumispalveluiden asiakkaiden kanssa työskentelee kaksi sosiaalityöntekijää ja sosiaaliohjaaja. Työntekijät ovat hyvin tavoitettavissa Tapionkadun sosiaaliasemalla, osoitteessa Tapionkatu 8. Heihin voi ottaa yhteyttä jättämällä soittopyynnön numeroon p. 014 266 3478 (maanantai-perjantai klo 8-16).

www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/lastensuojelu/tapionkatu/aluejako
www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/maahanmuuttajat/maahanmuuttajapalvelut/neuvonta

Lisätietoja:
Kotoutumispalveluiden palveluesimies Elina Hienola, p. 014 266 7648
Lastensuojelun avohuollon johtava sosiaalityöntekijä Saara Keränen, p. 014 266 3534
Lastensuojelun avohuollon johtava sosiaalityöntekijä Piritta Huttunen, p. 014 266 3469

30.3.2017Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje