Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jussi Murtosaaren luontokuvia ja kulttuuripalkinnon luovutustilaisuus pääkirjaston Minnansalissa 5.4. klo 18

Jussi Murtosaaren luontokuvia ja kulttuuripalkinnon luovutustilaisuus pääkirjaston Minnansalissa 5.4. klo 18

Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntalautakunta myönsi vuoden 2017 kulttuuripalkinnon luontokuvaaja Jussi Murtosaarelle. Palkinto luovutetaan Jyväskylän pääkirjaston Minnansalissa (Vapaudenkatu 39–41) keskiviikkona 5.4. klo 18. Samassa yhteydessä järjestettävässä luontokuvaillassa Murtosaari esittelee otteita monipuolisesta tuotannostaan.

Suomalaisen luonnon tuntija

Puuppolassa asuva Murtosaari on valtakunnallisesti ja kansainvälisesti tunnettu luontokuvaaja, jonka kuvia on julkaistu mm. lukuisissa lehdissä, kirjoissa, julisteissa ja esitteissä sekä Suomessa että ulkomailla. Murtosaaren luontokuvien valikoimaan kuuluu eläin-, kasvi- ja maisemakuvia. Kuvaamisen lisäksi Murtosaari on kirjoittanut ja julkaissut useita luontoa käsitteleviä artikkeleita, kirjoittanut alan kirjoja sekä toiminut asiantuntijana erilaisissa luento- ja koulutustilaisuuksissa.

Murtosaari aloitti valokuvauksen vuonna 1977 harrastettuaan tätä ennen lintuja ja perhosia monipuolisesti. Kuvauskohteet ovat olleet alusta asti luontoon liittyviä. Innostus alkoi kuitenkin jo paljon ennen kouluikää.

- Selasin äidin keittokirjan koirankorville, koska siinä oli kuvia kaloista. Ensimmäisen luokan kesälomalla rakensin kotimme puuliiteriin akvaarion, johon tutustumisesta perin pääsymaksua. Perhosia tavoittelin kalahaavilla ja lintuja ihmettelin kiikareilla. Lopullisesti kaikki muuttui 15-vuotiaana, kun sain joululahjaksi kameran - se oli menoa kerrasta, Murtosaari muistelee.

Kuvauskohteena mieluisimpia ovat aina olleet eläimet eli kohteet, jotka voivat vapaasti poistua paikalta, jos kuvaajan puuhat eivät miellytä. Ammatiksi harrastus vaihtui oman yrityksen perustamisen myötä vuonna 1997.

Kulttuuri- ja liikuntalautakunnan palkintoperusteluissa Murtosaaren kiiteltiin osoittaneen harvinaisen laaja-alaista ja monipuolista perehtymistä ja omistautumista luonnon ja luontoympäristön kauneuden ja monimuotoisuuden taltioimiseen. Hänen palkitsemisensa Suomen itsenäisyyden juhlavuonna nostaa esiin Suomen ja erityisesti Keski-Suomen luontoa ja sen kauneutta ja monimuotoisuutta. Palkinto on suuruudeltaan 5000 euroa.

Luontokuvaillassa suosikkeja vuosien varrelta

Luovutustilaisuuden yhteydessä järjestettävässä luontokuvaillassa Murtosaari esittelee omia suosikkikuviaan tai muuten jollain tapaa merkittäviä otoksia. Samalla hän kertoo työskentelystään. Tilaisuus on yleisölle avoin.

Lisätiedot:
Jussi Murtosaari, p. 050 517 1862, jussi.murtosaari@kolumbus.fi
Palvelujohtaja Ari Karimäki, p. 050 054 3654, ari.karimaki@jkl.fi

31.3.2017Paula Ukkonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje