Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kunnallisen ja yksityisen varhaiskasvatuksen asiakaskysely avoinna 18.4. saakka

Jyväskylän kunnallisen ja yksityisen varhaiskasvatuksen asiakaskysely avoinna 18.4. saakka

Jyväskylän varhaiskasvatuksen asiakaskysely toteutetaan ajalla 3.-18.4. Kunnallisen ja yksityisen varhaiskasvatuksen asiakkaat sekä varhaiskasvatuksen henkilöstö arvioivat päiväkotien, perhepäivähoidon ja kerhojen toimintaa viimeisen puolen vuoden ajalta. Kaksi kertaa toimintavuoden aikana toteutettava kysely on osa uudistuneen varhaiskasvatuslain ja varhaiskasvatussuunnitelman edellyttämää säännöllistä arviointia.

Kunnallisen varhaiskasvatuksen asiakkaat ja henkilökunta ovat saaneet vastauslinkin Daisy-viestinä tai sähköpostilla. Yksityisen varhaiskasvatuksen asiakkaat saavat kyselylinkin omasta hoitopaikasta. Vastaamaan pääsee myös varhaiskasvatuksen verkkosivulta www.jyvaskyla.fi/paivahoito.

Arvioinnin kohteena vuorovaikutus, varhaiskasvatussuunnitelman toteutuminen ja osallisuus

Nyt toteuttavassa kyselyssä arvioidaan muun muassa lasten ja henkilökunnan välistä vuorovaikutusta sekä varhaiskasvatussuunnitelmassa sovittujen asioiden ja osallisuuden toteutumista. Vanhemmat myös arvioivat, onko lapsi päässyt esittämään omia ajatuksiaan ja mielipiteitään, kuinka lapsi on viihtynyt varhaiskasvatuspaikassa, saanko lapsi riittävästi liikuntaa päivän aikana sekä ovatko päivälepokäytänteet olleet sujuvia.

Asiakaskyselyt ovat lasten vanhempien mahdollisuuksia osallistua varhaiskasvatuksen suunnitteluun. Kyselyssä vanhemmilla pääsevät myös esittämään toiveita, miten käytännössä haluaisivat olla osallisia lapsen arjessa päiväkodissa, perhepäivähoidossa tai kerhossa. Varhaiskasvatuksen työntekijät arvioivat perheiden kanssa samoja asioita oman työnsä näkökulmasta.

Asiakaskyselyn tulokset esitellään sivistyslautakunnalle toukokuussa ja niitä käydään läpi päiväkodeissa henkilöstön ja vanhempien kanssa.

Lisätietoja:
palvelupäällikkö Päivi Koivisto, varhaiskasvatuksen- ja perusopetuksen palveluohjaus, p. 014 266 3198
palvelukoordinaattori Sari Ruokolainen, varhaiskasvatuksen- ja perusopetuksen palveluohjaus, p. 014 266 7591

3.4.2017Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje