Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Yhdessä kokeillen uutta kohti - Jyväskylän kaupunkisuunnittelun raati on valittu

Yhdessä kokeillen uutta kohti

Jyväskylän kaupunkisuunnittelun raati on valittu

Kaupunkisuunnittelun toiminnan kehittämisen apukädeksi on koottu 15 henkilön raati, jonka kokoonpano julkistettiin lauantaina 25.3.2017 kaupunkisuunnittelun pop up -pisteellä Jyväskylän kävelykadulla. Raatiin valittuja oli paikalla tervetulleeksi toivottamassa kaupunginarkkitehti Leila Strömberg. ”Mukana on varsin mainio porukka eri ikäisiä asukkaita ympäri Jyväskylää ja hyvin erilaisin kiinnostuksen kohtein”, kuvaa Strömberg raatilaisia.

Jyväskylän kaupunkisuunnittelun raatilaisia

Raadin kokoonpano julkistettiin Jyväskylän kaupunkisuunnittelun lasikontilla kävelykadulla lauantaina 25.3.2017.


Jäseniä raatiin haettiin helmikuun 2017 ajan ja mukaan pystyi hakemaan kaikki jyväskyläläiset. Kaupunkisuunnittelun raatitoiminta kiinnosti jyväskyläläisiä: hakemuksia raatiin saatiin 52 kappaletta ja raadin rekrytointivideota katsottiin esimerkiksi Facebookissa yli 4200 kertaa. Lähtökohtaisesti raadin kokoonpanon haluttiin edustavan Jyväskylää pienoiskoossa. Jäsenten valinta tehtiin nimettömänä ja hakijoista pyrittiin kokoamaan mahdollisimman monipuolinen joukko kattaen koko Jyväskylän alueen sekä ikäryhmät että erilaiset elämäntilanteet. Valinnassa painotettiin myös raatilaisten erilaisia näkökulmia kaupunkisuunnitteluun. Huhtikuussa ensimmäisen kerran kokoontuvan raadin tehtävänä on tuoda asiakas- ja asukasnäkökulmaa esimerkiksi kaupunkisuunnittelun osallistumismahdollisuuksiin ja viestintään, käynnissä oleviin ideakilpailuihin ja merkittäviin kaavahankkeisiin. Raadin toimintakausi kestää vuoden 2017 loppuun, jonka jälkeen toimintaa voidaan tarvittaessa kehittää ja jatkaa.

Raati on osa AVOin Kaupunkiympäristö -toimintaa, jossa halutaan luoda kokeilujen ja kehittämistoimien kautta uusia arkkitehtuurin, viherrakenteiden ja osallisuuden yhdistäviä toimintatapoja. Tavoitteena on tehdä yhdessä asukkaiden, yritysten ja muiden toimijoiden kanssa jyväskyläläistä kaupunkia, jossa yhdistyvät vetovoimainen ja kestävä rakentaminen sekä viihtyisä ympäristö.


Tutustu raadin toimintaan ja kokoonpanoon.

Lue lisää AVOin Kaupunkiympäristöstä.

Lisätietoja:

- erikoissuunnittelija Ilona Hokkanen, p. 014 266 8744, ilona.hokkanen@jkl.fi

- erikoissuunnittelija Sarita Humppi, p. 014 266 2479, sarita.humppi@jkl.fi

3.4.2017Ilona Hokkanen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje