Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän varhaiskasvatuksen kerhoihin haetaan 30.4. mennessä

Jyväskylän varhaiskasvatuksen kerhoihin haetaan 30.4. mennessä

Jyväskylän varhaiskasvatuksen kerhot, perhekerhot, perhekahvilat ja perhepuistot ovat osa varhaiskasvatusta ja hyvä vaihtoehto 2-5-vuotiaille lapsille, jotka eivät tarvitse hoitoa kokopäiväisesti. Kerhotoiminta sopii hyvin myös kotona hoidettaville lapsille, joille halutaan säännöllistä ryhmätoimintaa. Varhaiskasvatuksen kerhoihin haetaan 30.4. mennessä osoitteessa www.jyvaskyla.fi/paivahoito/sahkoinen_asiointi. Perheet saavat tiedon saadusta kerhopaikasta kesäkuun alussa. Kerhojen toimintakausi käynnistyy 21.8. Vapautuvia kerhopaikkoja voi hakea ympäri vuoden.

Kerhoja tarjolla eri puolilla Jyväskylää

Jyväskylän varhaiskasvatus tarjoaa perinteisten kerhojen rinnalla luonto- ja liikuntakerhoja, perhepuistotoimintaa ja perhekerhoja. Yrittisuolla kokoontuu lisäksi perhekahvila. Kerhot sijaitsevat eri puolilla Jyväskylää. Jyväskylässä kerhotoimintaan osallistuu vuosittain noin 1250 lasta ja toimintaa järjestetään päiväkotien yhteydessä ja perhepuistoissa. Kerho kokoontuu aamu- tai iltapäivisin ja kerhopäivään sisältyy lämmin ateria tai välipala. Kerholapsille tehdään yksilöllinen varhaiskasvatussuunnitelma yhdessä perheen kanssa.

Kaksi kertaa viikossa kokoontuvan kerhon kuukausimaksu on 44 euroa, kerran viikossa 22 euroa ja perhekerho on 6 euroa kerralta. Perhekahvilat ovat avointa toimintaa, jonne perheet voivat kokoontua ilman ennakkoilmoittautumista. Osallistuminen kerhotoimintaa ei poista oikeutta kodinhoidontukeen.

Liikunta- ja luontokerhossa opetellaan perusliikuntataitoja ja tutustutaan luontoon

Jyväskylän varhaiskasvatuksen liikunta- ja luontokerho tarjoaa kerhotoimintaa ulkona luonnossa. Yli 3-vuotiaille suunnatussa kerhossa opetellaan perusliikuntataitoja ja tutustutaan luontoon kaksi kertaa viikossa. Liikunta- ja luontokerhoja toimii Jyväskylän keskusta-alueen lisäksi Kuokkalassa, Palokassa, Kypärämäessä, Keltinmäessä, Korpilahdella, Keljonkankaalla, Vaajakoskella, Puuppolassa ja Tikkakoskella.

Kerhoryhmä retkeilee alueiden lähimetsissä ja lähiliikuntapaikkoja hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan. Liikunta- ja luontokerhopäivään sisältyvä ruokailu hoituu retkieväillä ulkona. Kerhoja ohjaavat lastentarhanopettaja ja lastenohjaaja -työpari.

Lisätietoja:
asiakaspalvelupäällikkö Sanna Satosaari, varhaiskasvatuksen- ja perusopetuksen palveluohjaus, p. 014 266 3102
päiväkodinjohtaja Merja Hautakangas, Mäki-Matin ja Nisulan päiväkodit, p. 014 266 3115

3.4.2017Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje