Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Tule kaveriksi maahanmuuttajalle – kotokaverikoulutus alkaa huhtikuussa Jyväskylässä

Tule kaveriksi maahanmuuttajalle – kotokaverikoulutus alkaa huhtikuussa Jyväskylässä

Haluaisitko sinä olla maahanmuuttajan kaveri? Tule mukaan huhtikuussa Jyväskylässä alkavaan kotokaverikoulutukseen ja vapaaehtoistoimintaan.
– Uutena vieraassa ympäristössä voi olla yksinäistä ja vaikea tutustua omaan kaupunkiin. Kaverin kanssa on helpompi tutustua ympäristöön, ihmisiin ja harrastuksiin, kertoo sosiaaliohjaaja Sirpa Kauranen.

Vapaaehtoinen kotokaveri toimii pääasiassa pakolaistaustaisten, yli vuoden Suomessa olleiden maahanmuuttajien kaverina.
– Kaverin kanssa voi tutustua Jyväskylään, omaan asuinalueeseen ja suomalaista kulttuuriin. Vastavuoroisesti myös kotokaverilla on tilaisuus nähdä omaa kulttuuria uudesta näkökulmasta ja päästä tutustumaan itselle uuteen kulttuuriin sosiaalityöntekijä Inka Jalava.

Kotokaveri ja kotoutuva henkilö voivat tavata esimerkiksi pari kertaa kuukaudessa, kummankin osapuolen toiveiden mukaisesti.
– Yhdessä he voivat mennä vaikkapa pelailemaan, luontoon, liikkumaan, teatteriin tai vain istahtaa hetkeksi juttelemaan, sosiaalityöntekijä Inka Jalava valottaa.

Ilmoittaudu koulutukseen 17.4. mennessä

Vapaaehtoiselta edellytetään 18-vuoden ikää ja valmiutta sitoutua toimintaan vähintään puoleksi vuodeksi. Kesällä kotokavereille on myös yhteinen vertaistukitapaaminen.

Kotokaverikoulutus sisältää neljä koulutuskertaa keskiviikkoisin 26.4., 3.5., 10.5. ja 17.5. klo. 16.30–18.30. Koulutuksen jälkeen toimintaan sitoutuvat vapaaehtoiset tutustuvat omaan maahanmuuttajataustaiseen kaveriin. Ilmoittautumiset koulutukseen sähköpostitse 17.4. mennessä sirpa.kauranen(at)jkl.fi tai inka.jalava(at)jkl.fi.

Koulutuksen järjestävät Jyväskylän kaupungin kotoutumispalvelut ja vapaaehtoistoiminnan palvelut.

www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/maahanmuuttajat/maahanmuuttajapalvelut/kotokaveri

Lisätietoja:
palveluesimies Elina Hienola, p. 014 266 7648
sosiaalityöntekijä Inka Jalava, p. 014 266 3425
sosiaaliohjaaja Sirpa Kauranen, p. 014 266 3428, 10.4. jälkeen

4.4.2017Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje