Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Vilskettä Käsityöläismuseoissa

Vilskettä Käsityöläismuseoissa

Vaajakosken 5c-luokkalaisia tutkimassa Kuparisepän talon Suutarin verstaan ihmeitä.Alkuvuodesta on Keski-Suomen museon käsityöläismuseoissa ja Toivolan Vanhan Pihan pihapiirissä ollut vilskettä! Keski-Suomen museon museorakennuksen ollessa peruskorjauksessa, ovat Jyväskylän kaupungin viidesluokkalaiset vierailleet Käsityöläismuseoissa. Viitosluokkalaisten vuosittaiset museoretket ovat osa Jyväskylän perusopetuksen kulttuuriopetussuunnitelmaa.

Toivolan Vanhalla Pihalla sijaitsevat käsityöläismuseot, Kuparisepän talo ja Puusepän talo, sopivat mainiosti viitosluokkien vierailukohteiksi. Retkien tavoitteena on tutustua historiaan museoympäristössä ja saada tietoa elämästä 1800-luvun lopun Jyväskylässä. Kuparisepän talossa ja Puusepän talossa oppilaat tutustuivat oppaiden tarinoita kuunnellen 1800-luvun käsityöläisten elämään Jyväskylässä. Toivolan Vanhan Pihan pihapiiriin he tutustuivat kuvallisen rastipolun avulla.

”Sääolosuhteet välillä hieman vaikeuttivat rastitehtävien tekemistä ja muutaman kerran koko vierailu jouduttiin pitämään sisätiloissa. Oppilaat olivat innostuneita, kyselivät ja olivat aktiivisesti mukana opastushetkissä,” kertovat käsityöläismuseoiden oppaat Sirpa Tuhkanen ja Maria Oksanen.

Jyväskylän kaupunginkirjasto tarjosi luokille mahdollisuuden vierailla samalla reissulla kirjaston musiikkiosastolla. Hyvällä yhteistyöllä kulttuuriyhdysopettajien, Jyväskylän kaupunginkirjaston ja Toivolan Vanhan Pihan yrittäjien kanssa vierailuista saatiin onnistuneet. Syyslukukaudella tästä on hyvä jatkaa.

Lisätietoja:
Tuula Vuolio-Vallenius
museolehtori
p. 014 266 64363
tuula.vuolio-vallenius[at]jkl.fi

5.4.2017Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje