Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylä etsii pääinvestoria Hippos-hankkeeseen

Jyväskylä etsii pääinvestoria Hippos-hankkeeseen

Jyväskylä hyödyntää ensimmäisenä kaupunkina miljoonien eurojen hankkeessa hankintalain uudistuksen mahdollistamaa innovaatiokumppanuutta.

Liikunta- ja urheilualue Hippoksen kehittämiseen haetaan parhaillaan pääinvestoria julkisen hankintamenettelyn kautta. Tarkoituksena on hyödyntää investorin valinnassa vuoden alussa uudistuneen hankintalain innovaatiokumppanuutta. Lain mukaan innovaatiokumppanuutta voidaan hyödyntää, jos hankintayksikön tarvetta ei voida täyttää hankkimalla markkinoilla jo saatavilla olevia tavaroita, palveluja tai rakennusurakoita.

- Näin suuren kokoluokan hankkeessa innovaatiokumppanuutta ei vielä ole sovellettu. Haluamme rohkeasti hyödyntää uudenlaista hankintamenettelyä, joka sopii hyvin monimutkaisiin ja mittaviin hankkeisiin, toteaa Jyväskylän kaupungin hankintapäällikkö Katri Liimatainen.

Liimataisen mukaan 18.4.2017 päättyvän haun jälkeen ensimmäiseen neuvotteluvaiheeseen valitaan 8-12 potentiaalista sijoittajatahoa. Neuvottelujen jälkeen kesäkuussa valitaan 1-2 innovaatiokumppania, joiden kanssa Hippoksen alueen kehittämisestä jatketaan neuvotteluja elo-lokakuussa. Kaupunginvaltuusto tekee päätöksen pääinvestorista loppuvuodesta.

- Innovaatiokumppanuus mahdollistaa sen, että tuotekehitystä tehdään potentiaalisten kumppanien kanssa ennen lopullista toteutuspäätöstä. Hippoksen kaltaisessa kokonaisuudessa menettely antaa investorille mahdollisuuden miettiä hankkeen kannattavuutta ja toteuttamistapoja, tilaajataho puolestaan saa asiantuntemusta alueen kehittämistyöhön, toteaa hankkeessa konsulttina toimiva asianajaja Tuomas Aho asianajotoimisto Roihu Oy:stä.

Hippos2020-hankkeen projektipäällikkö Kari Halisen mukaan Hippoksen kehittäminen vaatii monipuolista asiantuntemusta. Pääinvestori on todennäköisesti usean yrityksen muodostama konsortio, josta löytyy niin osaamista kuin pääomaa.

- Pääinvestorin on tuotava Hippoksen kehittämiseen pääomasijoituksen, rakennusalan ja aluekehittämisen osaamisen lisäksi kiinteistömanageroinnin ja palvelutuotannon asiantuntemusta. Uskon, että innovaatiokumppanuus auttaa sekä tilaajaa että investoria löytämään parhaan toteutusmallin, Halinen toteaa.

Jyväskylän Hippoksen alueesta on suunnitteilla Pohjoismaiden johtava urheilun, liikunnan, hyvinvoinnin ja terveyden keskittymä. Hippos2020-hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 300 miljoonaa euroa. Rakennushankkeen koko on ilman asuntotuotantoa noin 112 000 neliömetriä.

Hippoksen kehittämistä luonnehtii vahva bisnesvetoisuus, sillä lähes 90 prosenttia hankkeesta rahoitetaan yksityisten sijoittajien pääomalla ja rahoituslaitosten lainarahalla.

Pääinvestorilla tulee olemaan vahva rooli, sillä siitä tulee Hipposta kehittävän yhtiön pääosakas. Jyväskylän kaupunki jää yhtiöön vähemmistöosakkaaksi. Alustavien päätösten mukaan Jyväskylän kaupungin osuus Hippoksen rakentamisessa on noin 40 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Kari Halinen, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 7285
Hankintapäällikkö Katri Liimatainen, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 1410
Asianajaja Tuomas Aho, Asianajotoimisto Roihu Oy, p. 050 526 3451

Hankintailmoitus

5.4.2017Kirsti Lehtola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje