Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Keski-Suomen kahdeksasluokkalaisista 100 % mukana taidetestauksessa

Keski-Suomen kahdeksasluokkalaisista 100 % mukana taidetestauksessa

Lähes kaikki Suomen yläkoulut ovat ilmoittautuneet Taidetestaajat-hankkeeseen lukuvuodeksi 2017–2018. Keski-Suomesta mukaan ilmoittautui 3 069 oppilasta eli 100 % koko alueen kahdeksasluokkalaisista.

Vierailut kulttuurikohteisiin alkavat syyskuussa 2017, ohjelmaa tarjoaa 55 taideorganisaatiota tai työryhmää eri puolilta Suomea.

– Tilastokeskuksen mukaan Suomessa on tällä hetkellä 58 855 seitsemäsluokkalaista. Koulujen ilmoittautuminen taidetestaukseen lukuvuodelle 2017–2018 on juuri päättynyt, ja valtakunnallisesti mukaan ilmoittautui 58 471 nuorta eli melkein kaikki koulut lähtevät mukaan, iloitsee vastaava koordinaattori Anu-Maarit Moilanen Suomen lastenkulttuurikeskusten liitosta.

Myös Jyväskylässä Taidetestaajista ollaan innoissaan.

– Tämä on hieno mahdollisuus tutustua taiteeseen. Varsinkin meille keskisuomalaisille Helsingin kohteista ooppera ja baletti ovat huikeita elämyksiä. Ilmiöpohjainen oppiminen ja uusi opetussuunnitelma toteutuvat eri taiteen lajien kautta, Elina Meissner Viitaniemen koulun 7A:n luokanvalvoja ja ruotsin ja saksan kielen opettaja kiittää.

Samoilla linjoilla ovat myös oppilaat.

–Kivaa kun pääsee Helsinkiin! Taide on mukavaa ja tykkään piirtää, Christin Viitaniemen koulun 7E luokalta kertoo.

–Moderni taide on mielenkiintoista. Olisi kiva päästä Kiasmaan, Emilia 7A luokalta jatkaa.

Kolme vuotta ja kaksisataatuhatta nuorta

Jokainen Taidetestaukseen osallistuva 8. luokka saa mahdollisuuden vierailla kahdessa kulttuurikohteessa. Toinen suuntautuu omaan maakuntaan ja toinen pääkaupunkiseudulle. Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden maksavat sekä oppilaiden että opettajien matkat ja pääsyliput. Kulttuuria tarjotaan molemmilla kotimaisilla kielillä, osa laitoksista tai ryhmistä tuottaa saman esityksen sekä suomeksi että ruotsiksi.

Taidetestaukseen voivat kolmen vuoden aikana osallistua kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset eli yhteensä lähes 200 000 nuorta opettajineen. Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto ja sen 19 aluekoordinaattoria vastaavat Taidetestaajat-hankkeen käytännön toteutuksesta. Keski-Suomessa koordinointi tapahtuu Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Kulttuuriaitan kautta.

Testauksen tueksi oppilaat saavat etukäteen tietoa esityksestä, taiteilijoista ja taidemuodosta. Itse kohteessa nuoret pääsevät tutustumaan taiteen lisäksi siihen, miten taideteos syntyy, millaista on taiteilijan työ tai mitä asioita tapahtuu ennen kuin esitys on valmis. Kokemuksen jälkeen nuorilta toivotaan kommentteja ja palautetta kokemuksestaan Taidetestaajia varten kehitetyn selainpohjaisen arviointityökalun kautta.

Lisätiedot:
Hanna Brotkin, Keski-Suomen aluekoordinaattori, Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Kulttuuriaitta, p. 050 325 2904, hanna.brotkin@jkl.fi
Anu-Maarit Moilanen, vastaava koordinaattori, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, p. 044 978 4893, anu-maarit.moilanen@taidetestaajat.fi
Annakaisa Tavast, asiamies, viestintä, Suomen Kulttuurirahasto, p. 050 518 5970, annakaisa.tavast@skr.fi

11.4.2017Paula Ukkonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje