Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän aikuissosiaalityön chatin palveluaika laajenee 24.4. alkaen

Jyväskylän aikuissosiaalityön chatin palveluaika laajenee 24.4. alkaen

Jyväskylän aikuissosiaalityön chatin palveluaika laajenee 24.4. alkaen. Chat on avoinna joka arkipäivä neljä tuntia kello 10–14, kolmen iltapäivän sijaan.

– Chat-palvelu on ollut toiminnassa joulukuusta lähtien kolmena iltapäivänä. Olemme kokeilleet myös aamupäivän aukioloaikaa ja olemme huomanneet sille olevan enemmän tarvetta, selvittää sosiaaliohjaaja Matias Malinen Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityöstä.

Ensimmäisten noin neljän kuukauden aikana chatin kautta on tullut noin 250 yhteydenottoa, niin asiakkailta kuin yhteistyökumppaneilta.

Chatissa asiakkaat voivat jutella nimettömästi Hannikaisenkadun sosiaaliaseman sekä Nuorten aikuisten palvelukeskuksen - J-Napin ammattilaisten kanssa.
– Chatin kautta ei voida hoitaa tunnistautumista vaativia, henkilökohtaisia asioita. Eikä sinne tule kirjoittaa henkilötunnusta tai muita henkilötietoja, muistuttaa sosiaaliohjaaja Matias Malinen.

Aikuissosiaalityön puoleen voi kääntyä esimerkiksi, kun tarvitsee tukea arkielämän hallintaan ja suunnitteluun, ohjausta asumisen huolissa ja ongelmatilanteissa, on velkaantunut tai tarvitsee sosiaaliturvaan liittyvää neuvontaa, tarvitsee ohjausta jatkosuunnitelmiin työttömyystilanteessa tai alentuneen työkyvyn vuoksi tai kaipaa ohjausta ja neuvontaa sosiaalipalveluihin liittyen.

Chatin aukioloaikoina chat avautuu muun muassa aikuissosiaalityön, Hannikaisenkadun sosiaaliaseman, asumisneuvonnan ja J-Napin nettisivuilta. Tällä hetkellä chat on avoinna maanantaisin ja perjantaisin klo 14–16, keskiviikkoisin klo 15–17.

Chat-palvelun pilotointi on käynnistetty Jyväskylän aikuissosiaalityön ja Sosku-hankkeen kehittämistyön tuloksena.

www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/sosiaaliasemat/hannikaisenkatu
www.jyvaskyla.fi/nuortenaikuistenpalvelukeskus
www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/sosiaaliasemat/aikuissosiaalityo

Lisätietoja:
sosiaaliohjaaja Matias Malinen, p. 014 266 7512
kehittäjäsosiaalityöntekijä Kaisa Kohvakka, p. 014 266 7262 – Sosku-hanke
sosiaalityöntekijä Katri Ylönen, p. 014 266 0894, paikalla 18.4.

11.4.2017Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje