Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kuntavaalien tulos on vahvistettu Jyväskylässä

Kuntavaalien tulos on vahvistettu Jyväskylässä

Keskusvaalilautakunta on tänään kokouksessaan vahvistanut kuntavaalien 2017 tuloksen Jyväskylässä. Vahvistettu tulos on varsinaisten valtuutettujen ja varavaltuutettujen osalta sama kuin mikä on ollut tiedossa 11.4.2017.

Kokoomuksen Santeri Lohella ja Terhi Pullilla oli sama äänimäärä. Keskusvaalilautakunta ratkaisi järjestyksen vaalilain mukaisesti arpomalla, minkä tuloksena Santeri Lohesta tuli kaupunginvaltuutettu ja Terhi Pullista varavaltuutettu.

Seuraavat neljä vuotta Jyväskylän kaupungin ylintä päätösvaltaa käyttävä valtuusto on keski-iältään 44 vuotta ja sukupuolijakauma on tasa-arvoisesti 49 % miehiä ja 51 % naisia. 67 valtuutetusta uusia on 29 ja uudelleen valittuja 38. Suurin puolue on Vihreä liitto, jolla on uudessa valtuustossa 14 paikkaa, Sosialidemokraatit sai 13 valtuutettua, Kokoomus 12, Keskusta 11, Vasemmistoliitto 7, Perussuomalaiset 5, Kristillisdemokraatit 4 ja Piraatit yhden paikan. Äänensä antoi 55,9 % jyväskyläläisistä äänioikeutetuista, mikä jäi noin kolme prosenttia valtakunnan keskiarvosta.

Uusi valtuusto kokoontuu ensimmäisen kerran 5.6.2017. Kokouksessa päätetään valtuuston puheenjohtajisto, kaupunginhallitus, lautakunnat ja muut toimielimet.

Puheenjohtajisto valitaan valtuuston toimikaudeksi, ellei valtuusto toisin päätä. Kaupunginhallituksen jäsenet, varajäsenet ja lautakuntien jäsenet valitaan valtuutetuista ja varavaltuutetuista. Lautakuntien puheenjohtajien ja varapuheenjohtajien tulee olla varsinaisia valtuutettuja. Lautakuntien varajäseniksi voidaan valita myös muu kuntavaaleissa ehdolla ollut henkilö, mutta tarkastuslautakunnassa myös varajäsenten tulee olla vähintään varavaltuutettuja.

Lisätietoja:
keskusvaalilautakunnan 1. sihteeri Anu Leppänen, p. 014 2663002

12.4.2017Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje