Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupungin vanhusneuvosto ja vammaisneuvosto etsivät uusia jäseniä mukaan toimintaansa

Jyväskylän kaupungin vanhusneuvosto ja vammaisneuvosto etsivät uusia jäseniä mukaan toimintaansa

Jyväskylän kaupungin vanhusneuvosto ja vammaisneuvosto etsivät parhaillaan uusia jäseniä mukaan toimintaansa. Vanhus- ja vammaisneuvosto toimivat kaupunginhallituksen alaisina vaikuttamistoimieliminä.

Vanhus- ja vammaisneuvoston asettamisesta määrätään kuntalaissa. Lain mukaan vanhusten sekä vammaisten henkilöiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi kaupunginhallituksen on asetettava vanhusneuvosto ja vammaisneuvosto. Vammaisneuvostossa tulee olla riittävä edustus vammaisilla henkilöillä sekä heidän omaisillaan ja järjestöillään.

Lain mukaan neuvostoille on annettava mahdollisuus vaikuttaa kunnan eri toimialojen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun ja seurantaan asioissa, joilla on merkitystä ikääntyneiden tai vammaisten asukkaiden hyvinvoinnin, terveyden, osallisuuden, elinympäristön, asumisen, liikkumisen tai päivittäisistä toiminnoista suoriutumisen taikka heidän tarvitsemiensa palvelujen kannalta.

Hakeminen neuvostoihin 10.5.2017 mennessä

Neuvostojen toimintakausi on sama kuin kaupunginvaltuuston. Neuvostot nimetään kesäkuussa 2017 ja toiminta jatkuu neljän vuoden ajan kevääseen 2021.

Vammaisneuvostossa on jäseninä kuusi vammaisten edustajaa, joilla jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lisäksi neuvostossa on mukana eri lautakuntien nimeämät edustajat. Vammaisjärjestöt sekä vammaiset ja heidän omaisensa voivat tehdä esityksen vammaisneuvostoon 10.5.2017 mennessä.
Esityksistä tulee ilmetä perustelut.

Vanhusneuvostossa on puolestaan 12 varsinaista jäsentä eri eläkeläisjärjestöistä sekä 1 jäsen Ikääntyneiden yliopistosta. Uuteen vanhusneuvostoon pyydetään myös edustajaa Keski-Suomen Muistiyhdistyksestä. Eläkeläisjärjestöt, Ikääntyneiden yhdistys sekä Keski-Suomen Muistiyhdistys voivat esittää 10.5.2017 mennessä esityksensä jäsenistä sekä heidän henkilökohtaisista varajäsenistään.

Nykyiset vanhus- ja vammaisneuvostot tekevät esityksensä uusien neuvostojen kokoonpanosta kaupunginhallitukselle toukokuussa 2017. Kaupunginhallitus nimeää neuvostot kokouksessaan kesäkuussa 2017.

Esitykset tulee lähettää sähköpostiosoitteeseen kirjaamo@jkl.fi tai toimittamalla hakemus Jyväskylän kaupungin kirjaamoon osoitteella:

Jyväskylän kaupunki
Kirjaamo
Vapaudenkatu 32 (käyntiosoite)
PL 193
40101 JYVÄSKYLÄ

Lisätietoja:
- perusturvan toimialan hallinto- ja viestintäpäällikkö Emmi Hyvönen, p. 014 266 3025
- vanhusneuvoston puheenjohtaja Raili Rissanen, p. 050 375 2314
- vammaisneuvoston puheenjohtaja Rauno Hokkanen, p. 050 311 8920

13.4.2017Emmi Hyvönen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje