Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Hiphop tulee kirjastoon! Lauantaijamit Vaajakosken aluekirjastossa 22.4., Palokan aluekirjastossa 6.5. ja pääkirjastossa 20.5.

Hiphop tulee kirjastoon! Lauantaijamit Vaajakosken aluekirjastossa 22.4., Palokan aluekirjastossa 6.5. ja pääkirjastossa 20.5.

Jyväskyläläiset kirjastot saavat aimo annoksen hiphop-kulttuuria kolmena lauantaina huhti-toukokuun korvilla, kun Lauantaijamit kiertävät Vaajakoskella, Palokassa ja pääkirjastossa. Tarjolla on niin tanssia, työpajoja, dj-musiikkia kuin livekeikkaakin. Hiphop-kirjasto on paikalla kaikissa Lauantaijameissa. Suomi 100 -teema näkyy tapahtumasarjassa monin tavoin, esimerkiksi rap-työpajoissa laadittavien sanoitusten aiheena on 100-vuotias Suomi ja graffiti-työpajoissa haasteena on tehdä mahdollisimman näyttävä Suomi 100 -piirros.

Vaajakosken aluekirjastossa jamitellaan jo tulevana lauantaina 22.4.

Ensimmäiset hiphopin täytteiset Lauantaijamit pidetään Vaajakosken aluekirjastossa (Urheilutie 36 B) lauantaina 22.4. kello 13.00–16.00. Tuolloin Lauantaijameissa järjestetään kaksi työpajaa, rap-lyriikka ja graffiti & sketsaus. Ota työpajoihin mukaan oma vihko, kyniä ja kuulokkeet, jos vain löytyy!

Rap-lyriikka-työpajassa perehdytään MC:n saloihin, tapoihin kirjoittaa, hiotaan äänenkäyttöä ja tutustutaan paremmin hiphop-kulttuurin hienouksiin. Työpajan ohjaaja Soul Valpio on tuttu jo 2000-luvun alusta Urbaanilegendasta ja viime vuosina muun muassa Soul Valpio Bandista sekä Toistuvista Yllätyksistä. Valpio on vajaan 20 vuoden uransa aikana nähnyt ja tehnyt kaikenlaista hiphopiin liittyvää. Mies on vannoutunut hiphopin opiskelija ja tartuttaakin omaa innostuneisuuttaan sekä oppeja muihin kovalla tatsilla.

Graffiti & sketsaus -työpajassa tutustutaan erilaisiin tekniikoihin ja raapaistaan pintaa graffitien historiasta. Työpajan ohjaaja Janne Juhani Julma aka Jay Kowski on 90-luvun lopusta saakka seurannut ja harjoittanut enemmän tai vähemmän hiphopin jokaista elementtiä. Viime vuosina painopiste on ollut graffitissa ja vuoden 2017 alkupuolella sai ensiesityksensä Julman dokumenttidebyytti Suomi Radalla, joka kertoo suomalaisesta katutaiteen historiasta ja matkasta kaduilta galleriaan.

6.5. Palokan kirjaston Lauantaijameissa työpajat miksauksesta, DJ-työstä sekä breakdancesta

Palokan kirjaston (Koivutie 5) Lauantaijameissa voi osallistua kahteen työpajaan, jossa perehdytään miksaukseen ja DJ-työhön sekä breakdanceen kello 13.00–16.00.

Arttu Rintakumpu aka R2ISDJ2 tutustuttaa työpajassa DJ:n historiaan, DJ-laitteiden käyttöön ja musiikin miksaukseen. Opetusgenrenä käytetään hiphop-musiikkia. Rintakumpu on nuoresta iästä huolimatta soittanut ja kerännyt levyjä useamman vuoden. Hän on soittanut ympäri Suomea erilaisissa tapahtumissa aina tanssijameista rapkeikkoihin.

Elias Niskanen tutustuttaa breakdance-työpajan osallistujat breakdancen eri osa-alueisiin, musiikkiin ja historiaan. Jamittelu on tunneilla suuressa roolissa. Jyväskyläläisellä Niskasella on pitkä historia breakdancen parissa. Elmo-nimelläkin tunnettu Niskanen on lajissaan seitsenkertainen Suomen mestari ja hän on tuonut pokaaleita kotiin niin Euroopasta kuin Yhdysvalloistakin. Niskanen on toiminut opettajana useissa jyväskyläläisissä tanssikouluissa ja opettanut breikkiä myös Ruotsissa.

Jokaisen osallistujan lähtötaso otetaan huomioon eli tule rohkeasti työpajoihin mukaan!

Loppuhuipennusjamit pääkirjastossa lauantaina 20.5.

Lauantaijamit huipentuvat pääkirjastossa 20.5. (Vapaudenkatu 39–41). DJ:t R2ISDJ2 ja Soul Valpio soittavat musiikkia kello 12.00–15.00. Janne Juhani Julman sketsauspaja on paikalla koko päivän.

Kello 15.00 Matala Profiili vetää yleisölle livekeikan. Matala Profiili on viiden nuoren miehen dynaaminen rap-yhtye Jyväskylästä. Toukokuussa julkaistavalta debyytti-albumilta löytyy laaja skaala biisejä eri vuosikymmenten inspiroimana; aina 70-luvun soul-sampleista 2000-luvun soundiin ja kaikkea tätä sekoitellen. Yhtyeeseen kuuluu Oodeetee, Rata-aaro, Heebo, Will-Jam ja R2ISDJ2.

Lauantaijamien viimeinen jamittelukerta on myös osa Yläkaupungin Yö -tapahtumaa, joten hae Yöhön vauhtia jo päivällä!

Lauantaijamit järjestää Jyväskylän kaupunginkirjasto, Jyväskylän kaupungin nuorten palvelut sekä TUFF!-kulttuuriyhdistys.

Katso lisätietoja: http://suomifinland100.fi/project/lauantaijamit/
Hiphop-kirjasto: https://www.instagram.com/hiphopkirjastojkl/

Lisätietoja:
Arttu Rintakumpu, p. 050 4434590 tai Kulttuuriyhdistys TUFF! tuff[at]tufftuff.fi
Aapo Ruuttunen, informaatikko, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto, p. 014 266 4146, aapo.ruuttunen[at]jkl.fi

www.facebook.com/jyvaskylankaupunginkirjasto/
www.jyvaskyla.fi/kirjasto

19.4.2017Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje