Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Nuutin ja Haukkamäen välinen kevyen liikenteen väylä suljetaan 24.4. korjaustöiden takia Palokassa

Nuutin ja Haukkamäen välinen kevyen liikenteen väylä suljetaan 24.4. korjaustöiden takia Palokassa

Jyväskylän kaupunki korjaa keväällä 2017 Palokan Nuutin ja Haukkamäen alueita yhdistävän kevyen liikenteen väylän. Töiden ajaksi kevyen liikenteen väylä joudutaan sulkemaan liikenteeltä maanantaista 24.4. alkaen ja sulkeminen kestää arviolta 30.6. saakka.

Jalankulkijat ja pyöräilijät pääsevät Keski-Palokan koulun suuntaan vaihtoehtoista reittiä, joka kulkee kevyen liikenteen väyliä pitkin reittiä Nuutinkorventie–Saarenmaantie–Korppumäenkuja–Ruokkeentie-Saarijärventie.

Nuutin ja Haukkamäen välinen kevyen liikenteen väylä on ollut käyttäjien kannalta hankala useana keväänä. Aikanaan pehmeikölle rakennetulle väylälle nousee keväisin vettä ja ongelmasta päästään maamassat vaihtamalla. Vaihdettavan maa-aineksen määrä on noin 13 000 kuutiota ja se saadaan kierrätettyä kohteeseen toiselta työmaalta.

Vaara vaanii työmaalla, varoita lapsia!

Kiertotietä käyttäen koululaisten koulumatka Nuutista Keski-Palokan koululle pitenee noin puoli kilometriä. Työmaalla pyörii isoja maansiirtokoneita ja kuorma-autoja, joten esimerkiksi koululaisten on vaarallista liikkua työmaan tuntumassa. Keski-Palokan koulua on tiedotettu työmaasta ja pyydetty välittämään tietoa oppilaiden koteihin Wilman kautta.

Työmaa-alue merkitään ja aidataan normaalikäytännön mukaisesti, mutta esimerkiksi aita saattaa houkutella lapsia kiipeilemään. Jälkikasvulle kannattaakin kotona korostaa, että työmaan lähelle ei pidä mennä. Kevyen liikenteen väylän kohdalla on pehmeikkö, jossa saattaa työmaan aikana piillä jopa hukkumisvaara, jos sinne eksyy. Aitauksista ja varoitusmerkeistä huolimatta työmaata pyritään valvomaan tehostetusti vaaratilanteiden välttämiseksi.

Korjaustyöstä Jyväskylän kaupungin liikenne- ja viheralueiden palvelualue, urakoitsijanaan Altek Aluetekniikka -liikelaitos.

Työmaa-alue kartalla
Kiertotie kartalla


Lisätiedot: vastaava työnjohtaja Tommi Soikkeli, 014 266 8169, tommi.soikkeli@jkl.fi

19.4.2017Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje