Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylä Sinfonian kevään viimeisessä kamarikonsertissa 3.5. kuullaan jousiklassikoita

Jyväskylä Sinfonian kevään viimeisessä kamarikonsertissa 3.5. kuullaan jousiklassikoita


Maria MangelojaKamarimusiikkisarjan päätöskonsertti keskiviikkona 3.5. Jyväskylän kaupungintalolla klo 19 tuo estradille Jyväskylä Sinfonian jousikvintetin sekä kamarimusiikkiklassikoita Wolfgang Amadeus Mozartilta ja Antonín Dvořákilta. Konsertissa esiintyvät Kaisamari Hiltunen ja Niina Tuunainen (viulu), Maria Mangeloja ja Dmitri Vasilevsky (alttoviulu) sekä Ilkka Kauppi (sello).

Mozartin jousikvintetto c-molli on kekseliäs ja taidokas sovitus aiemmin syntyneestä Serenadista puhallinsoittimille c-molli. Mozartin aikaan puhallinserenadeja tilattiin usein esitettäväksi ulkoilmajuhlissa kertakäyttöisesti, mutta tämän tummasävyisen ja vakavankin teoksen uudelleenesitykset Mozart ehkä halusi turvata sovittamalla sen aikanaan suositummalle kokoonpanolle, jousikvintetille.

Dvořákin jousikvintetto G-duuri on tšekkiläistä kansallisromantiikkaa parhaimmillaan. Teos syntyi vuonna 1875 Prahassa järjestettyä kamarimusiikkikilpailua varten ja korjasi saman tien kaikki palkinnot. Alun perin teoksessa on jousikvartetin lisänä kontrabasso, mutta tänään kuulemme siitä version kahdelle viululle, kahdelle alttoviululle ja sellolle.

Lue lisää konsertista
Kuvapankki

Liput:
15 € teatterin lippumyymälästä ja tuntia ennen ovelta;
17,50 € (hinta sisältää palvelumaksun) Lippupisteestä

Lisätiedot:
Viestintä- ja markkinointipäällikkö Jenni Hakola
p. 014 266 4167
jenni.hakola[at]jkl.fi

20.4.2017Jenni Hakola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje