Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän ikääntyneiden päiväkeskuksissa vietetään vapaaehtoistoiminnanpäivää 4. toukokuuta -Toiminnasta kiinnostuneita kutsutaan mukaan

Jyväskylän ikääntyneiden päiväkeskuksissa vietetään vapaaehtoistoiminnanpäivää 4. toukokuuta -Toiminnasta kiinnostuneita kutsutaan mukaan

Vapaaehtoistoimijoille suunnattua iltapäivää vietetään ikääntyneiden päiväkeskuksissa torstaina
4. toukokuuta kello 12.00 -15.00. Tapahtuman tavoitteena on löytää uusia toiminnasta kiinnostuneita kuntalaisia.
Jyväskylän kaupungin vanhuspalvelujen toimintayksiköissä käy vapaaehtoistoimijoita tapaamassa asiakkaita säännöllisesti. Tapaamiset ilahduttavat sekä ikäihmisiä että vapaaehtoisia. Vanhuspalveluissa vapaaehtoistoimintaan kaivataan nyt lisää auttamishaluisia kuntalaisia.

Vapaaehtoiset monipuolistavat toimintaa ja tuovat virkistystä asiakkaille

Vapaaehtoistoiminta on ennaltaehkäisevää palvelua, joka edistää hyvinvointia sekä tarjoaa mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa. Vapaaehtoinen toimii itselleen sopivana aikana, itselleen sopivissa tehtävissä ammattihenkilöstön rinnalla. Jyväskylän kaupungin vapaaehtoistoiminnanpalvelut Vapari järjestää kuukausittain infotilaisuuden vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista ja toimintaan osallistumisen periaatteista.

Vapaaehtoinen toimija ei korvaa hoitoalan ammattilaisen työtä, vaan toimii omien arjen taitojen ja mielenkiintonsa mukaan. Ikääntyneiden palvelutaloissa ja päiväkeskuksissa toimintaan saa henkilökunnalta hyvän perehdytyksen.
-Vapaaehtoinen voi auttaa ikääntynyttä esimerkiksi liikunnassa ulkoillen asiakkaan kanssa lähiympäristössä ja tuoda sovittaessa vaikka lemmikkiään tapaamaan asiakkaita. Vapaaehtoistoimijat rikastuttavat toimintayksiköiden arkea ja tuovat tervetulleita lisäkäsiä esimerkiksi retkille ja tapahtumiin, kertoo päiväkeskusten palveluesimies Eila Ahvenainen.

Vapaaehtoisten päivänä tehdään yhdessä ja virkistytään

Ikääntyneiden päiväkeskuksissa pääsee tapahtumapäivänä tapaamaan vapaaehtoistoimijoita ja kulttuuri- tai liikuntaluotseja sekä kuulee heidän toiminnastaan. Tikkakosken päiväkeskus on 4. 5 suljettu. Kaikki muut Jyväskylän kaupungin päiväkeskukset osallistuvat tapahtumaan.
Ohjelmassa on sisä- ja ulkopelejä osallistujien mieltymysten mukaan.
- Kauniilla säällä pelataan pihalla esimerkiksi mölkkyä ja bocciaa, mutta sisätiloissakin voidaan harrastaa monenlaisia aktivoivia pelejä. Vappuviikon kunniaksi osallistujille tarjotaan simaa ja munkkeja, sanoo Eila Ahvenainen.

Kulttuuriluotsit ovat rinnallakulkijoita

Kulttuuriluotsit ovat Jyväskylän kaupungin kouluttamia vapaaehtoisia kulttuuritarjontaan perehtyneitä vertaisohjaajia. Kuka tahansa kuntalainen voi pyytää luotsin seurakseen eri kulttuurikohteisiin. Tarvittaessa luotsi voi tulla hakemaan henkilön myös kotoa.
-Vapaaehtoisen kulttuuriluotsin kanssa taide- tai kulttuurielämys on yhdessä nautittuna mukavampi, turvallisempi ja kiinnostavampi. Kulttuuriluotsin voi pyytää kaveriksi erilaisiin tapahtumiin, konsertteihin, näyttelyihin tai vaikka elokuviin. Tapahtumapäivänä heitä löytää päiväkeskuksista, osalla on jopa matkalaukkunäyttely mukanaan. Luotsit myös vinkkaavat minne mennä kulttuurin pariin ja kannustavat ikäihmisiä nauttimaan niin Taideapteekin tarjoamista esityksistä kuin vaikkapa yhteislaulutuokioista, kertoo kulttuuriluotsikoordinaattori Hanne Laitinen Jyväskylän kulttuuripalveluista.

Päiväkeskusten osoitteet:
•Huhtasuon päiväkeskus, Nevakatu 2
•Keltinmäen päiväkeskus, Keltinmäentie 15
•Korpilahden päiväkeskus, Levästentie 4–6
• Kortepohjan päiväkeskus, Pehtorintie 9
• Kyllikin päiväkeskus, Löylykatu 5–7
•Kypärämäen päiväkeskus, Salokatu 20B
•Luhtisen päiväkeskus, Ritopohjantie 23
• Muistipäiväkeskus, Keljonkatu 26 B-talo
•Säynätsalon päiväkeskus, Asukastalo, Urheilukentäntie 3
•Väinönkadun päiväkeskus, Väinönkatu 44
•Väkkärän päiväkeskus, Väkkärätie 3

Lisätietoa: palveluesimies Eila Ahvenainen, vanhuspalvelut, p. 014 266 3687, koordinaattori Sanna Siniluhta, vanhuspalvelut, p. 014 266 3858, kulttuuriluotsi-koordinaattori Hanne Laitinen, kulttuuripalvelut, p. 014 266 7218

24.4.2017Sanna Siniluhta

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje