Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylässä edistetään nuorten yhdenvertaisuutta draaman keinoin

Jyväskylässä edistetään nuorten yhdenvertaisuutta draaman keinoin

Jyväskylän kaupungin nuorten palveluissa haetaan vastauksia vihapuheen ennaltaehkäisyyn ja yhdenvertaisuuden edistämiseen nuorisotyön ja taiteen keinoin. Vuoden 2017 ajan kestävä hanke tarjoaa Jyväskylän kaupungin perusopetuksen ylä- ja yhtenäiskoululaisille sekä Jyväskylän koulutuskuntayhtymän lukio- ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoille toiminnallisia työpajoja, joissa yhdenvertaisuutta käsitellään toiminnallisilla ja draamakasvatuksen menetelmillä.

Viikolla 17 käynnistyvillä koulukierroksilla kerätään kysymyksiä, ajatuksia, pohdintoja sekä ihmettelyn ja kummastelun aiheita, jotka liittyvät turvapaikkahakuun ja maahanmuuttoon.

–Tarkoituksena on kysyä suomalaisilta nuorilta millaisia ajatuksia, pohdintoja, ihmettelyä tai kummastelua heillä on maahanmuuttajiin liittyen, mitä he haluaisivat kertoa turvapaikkaa hakeville nuorille Suomesta ja suomalaisten nuorten elämästä sekä mitä he haluaisivat kysyä nuorelta turvapaikanhakijalta. Ja maahanmuuttajanuorille annetaan mahdollisuus ihmetellä, pohdiskella ja hämmästellä Suomeen ja suomalaisuuteen liittyviä asioita, esittää kysymyksiä suomalaisille nuorille sekä kertoa jotain itsestään, kotimaastaan tai siitä millaista on tulla turvapaikanhakijana Suomeen, kuvaa hanketta vetävä Anna-Mari Ojanperä Jyväskylän kaupungin nuorten palveluista.

Työpajoista syntyneitä tuotoksia hyödynnetään kesällä ja syksyllä tarjottavissa taidepajoissa, jolloin taiteen kautta haetaan vastauksia kysymyksiin ja epäselvyyttä aiheuttaviin teemoihin. Kaikille avoimet tapahtumat löytyvät osoitteesta http://nuorten.jyvaskyla.fi/kesatoiminta. Koululuokille järjestettävistä luokkakohtaisista draamapajoista tiedotetaan koulun kautta.

Hanke toteutetaan yhteistyössä Kulttuuriyhdistys Väristys ry:n, Luovan valokuvauksen keskuksen, Kulttuuriyhdistys TUFF!:n ja Suomen Nuorisoyhdistys Allianssi ry:n kanssa. Hankkeeseen on saatu rahoitus opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Lisätietoja:
koordinaattori Anne-Mari Ojanperä, Jyväskylän kaupungin nuorten palvelut, Älä oleta –hanke, puh. 014 266 8896

25.4.2017Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje