Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupunginteatterin teatteriteko 2017 -tunnustus Antti Niskaselle

Jyväskylän kaupunginteatterin teatteriteko 2017 -tunnustus Antti Niskaselle

Jyväskylän kaupunginteatterin vuoden teatteriteko -tunnustuksen saa tänä vuonna Antti Niskanen roolistaan Diivat-komediassa. Niskanen keräsi yleisöäänestyksessä lähes 34 % annetuista äänistä, yhteensä ääniä annettiin 1053 kappaletta. Niskanen palkittiin Muusa-patsaalla Glamour & Glam -tapahtumassa perjantaina 28.4. kaupunginteatterilla.

Nyt kolmannen kerran jaettu Jyväskylän kaupunginteatterin vuoden teatteriteko -maininnan tarkoituksena on esitellä teatterin tekemisen monipuolisuutta. Palkinnon voi saada Jyväskylän kaupunginteatterissa näytäntövuoden aikana valmistettu kokonainen produktio, yksittäinen roolisuoritus, lavastus, puvustus, musiikki, koreografia, ohjaus, tarpeisto tai muu teatteriesityksen valmistumiseen liittyvä toimenpide. Tänä vuonna esiraati valitsi finalisteiksi yleisöäänestykseen Niskasen roolisuorituksen lisäksi Kauas pilvet karkaavat -näytelmän visuaalisuuden, Jyväskylän kaupunginteatterin viemisen maakuntaan Rikotaan rajoja -projektissa, Kapellimestari Lasse Hirven ja musiikillisuuden korkean tason Ansa-musikaalissa ja Kauas pilvet karkaavat -esityksessä sekä Minttu Minkkisen ja Suvi Taipaleen suunnittelemien ja toteuttamien kampauksien ja maskeerauksien osuuden naisnäyttelijöiden muutoksessa rooleihin näytelmissä Diivat, Täti ja minä ja Papin perhe. Niskanen on aiemmin ollut ehdolla Muusa-palkinnon saajaksi teatterikuraattorin työstään.

Palkintona jaettava Muusa-patsas on kuvanveistäjä Martti Virtasen suunnittelema. Mystistä muusahahmoa esittävä pronssiveistos on kiertopalkinto, jota säilytetään Jyväskylän kaupunginteatterin yleisölämpiössä. Voittajat saavat omakseen veistoksesta valmistetun kipsivaloksen.

Yhteistyössä Sanomalehti Keskisuomalaisen kanssa toteutettavan Jyväskylän kaupunginteatterin vuoden teatteriteko -tunnustuksen ovat ennen Antti Niskasta saaneet Tuovi Räisänen Lainahöyhenissä-musikaalin pukusuunnittelusta ja viime vuonna Jekyll & Hyde -musikaalin avustajat työpanoksestaan musikaalissa.

Haastattelupyynnöt:
Antti Niskanen, p. 050 413 8027, antti.niskanen@jkl.fi

Lisätietoja:
teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen, p. 050 311 8705, s-posti: hilkka.hyttinen@jkl.fi
markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi, p. 040 556 9810, s-posti: jouni.huhtaniemi@jkl.fi
tiedottaja Sirkka Helke, p. 050 340 7293, s-posti: sirkka.helke@jkl.fi

Kuvia Diivat-komediasta:
http://kuvat.jyvaskyla.fi/julkinen/diivat.do

2.5.2017Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje