Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Lounaispuiston kesä avataan sunnuntaina 7.5.

Lounaispuiston kesä avataan sunnuntaina 7.5.

Jyväskylän keskustan kupeessa sijaitseva Lounaispuisto (Seminaarinkatu 34) toimii tulevana kesänä monenlaisten tapahtumien näyttämönä. Edellisvuosia runsaampi ohjelmisto polkaistaan käyntiin sunnuntaina 7.5. klo 14 Laulava lähtö laulujuhlille -konsertin myötä. Tuolloin lavalla kuullaan Hämeenlinnan Laulu- ja soittojuhlille lähteviä keskisuomalaisia kuoroja. Laulamaan saapuvat sekä lapset että seniorit, niin naiset kuin miehetkin.

Keskiviikkona 10.5. puisto on pyhitetty perheiden kesänavaukselle. Kello 16.30 alkaen kesätunnelmaan virittäydytään TaidePiiLOn Taideteltassa, jossa jokainen voi taiteilla tyylillään oman palasensa Unelmien kesä -teokseen. Lastenlauluyhtye Mimmien konsertti klo 17.30 pulppuaa laulua, tanssia ja puhetta ja saa kuuntelijat taatusti hyvälle tuulelle. Mimmien lavaenergia ja ilmava luomusoundi tempaavat mukaansa niin lapset kuin aikuiset.

Koko kesä laulua ja tanssia

Lounaispuiston kesän tutun tapahtumarungon muodostavat vuoroviikoin järjestettävät yhteislaulutilaisuudet eli Lounalaulut sekä Puistotanssit, joissa esitetään ja opetetaan eri tanssilajeja. Uutena avauksena järjestetään kolme tilaisuutta, jossa yhdistyvät tanssi ja laulu. Juhannusviikon tiistai-iltaa tähdittävät Telefunkens ja Rock’n’Swing Dance Club Break ry:n tanssijat. Telefunkens-yhtyeen vetämässä yhteislaulutilaisuudessa lauletaan 50- ja 60-luvuilta tuttuja kappaleita muun muassa Elviksen tuotannosta ja upeista tanssiesityksistä sekä -opetuksesta vastaa Rock’n’Swing Dance Club Break ry.

Heinäkuun 18. päivä lauletaan tuttuja lastenlauluja sekä nähdään nykytanssia. Kaikenikäisille sopivasta ohjelmasta vastaa tanssiryhmä Off/Balance ja lastenmusiikkiorkesteri Loiskis. Off/Balancen Hutiklubi yhdistää ensimmäisenä maailmassa nykytanssin ja interaktiivisen teatteri-improvisaation. Heinäkuun 25. päivä Lounalaulut & Puistotanssit -tilaisuudessa sujahdetaan irlantilaisen musiikin maailmaan. Yhteislaulutilaisuuden vetää jyväskyläläinen Irish Mixture Trio ja tanssiesityksistä ja -opetuksesta vastaavat irlantilaisen tanssin taitajat Karoliina Hirvonen ja Katja Mattila. Iltoihin voi osallistua katsellen, kuunnellen, tanssien tai laulaen.

Ohjelmassa myös konsertteja, balettia ja paljon muuta

Laulun ja tanssin ohella Lounaispuistossa järjestetään kesäaikaan paljon muuta. Toukokuun 20. päivä lavalla konsertoi M.A. Numminen yhdessä Ilmavoimien Big Bandin kanssa. Kotiharjun päällä -konsertissa kuullaan 50-vuotisen uran tehneen taiteilijan tunnetuimpia kappaleita 60-luvulta nykypäivään. Tilaisuus on osa Yläkaupungin Yö -festivaalia.

Kesäkuussa jyväskyläläisiä viihdyttää Kansallisbaletin kesäkiertue. Kiertueen ohjelmassa on katkelmia klassisen baletin suosikkiteoksista upeine pukuineen sekä nykytanssinumeroita, joiden joukossa on myös erityisesti kiertueelle luotuja kantaesitysteoksia.

Elokuussa Lounaispuisto toimii yhtenä Jyväskylässä järjestettävien valtakunnallisten kotiseutupäivien näyttämöistä. Ilmaiskonserteissa esiintyvät mm. Arja Koriseva sekä seminaarinmäen mieslaulajat. Kesä hyvästellään 22.8. Lounalaulujen tahtiin.

Tutustu koko Lounaispuiston kesän ohjelmatarjontaan verkossa: http://visitjyvaskyla.fi/lounaispuistonkesa

Lisätiedot:
kulttuurituottaja Terho Valkonen, terho.valkonen(at)jkl.fi, p. 014 266 4045

3.5.2017Paula Ukkonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje