Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän Äijälänsalmen vanhan sillan peruskorjaus alkaa maanantaina 8.5.

Jyväskylän Äijälänsalmen vanhan sillan peruskorjaus alkaa maanantaina 8.5.

Äijälänsalmen vanhan sillan peruskorjausurakka alkaa maanantaina 8.5.2017 kevyen liikenteen kulkureitin siirtämisellä kiertotielle. Kiertotie kulkee Kuokkalan puolelta Viherlandian liittymään uuden sillan kautta Kuokkalantietä pitkin ja se on käytössä 12.9.2017 asti.

Korjaustyöt valmistunevat pääosin lokakuun loppuun mennessä, mutta keliolosuhteista riippuen joitakin työvaiheita saattaa jäädä vuodelle 2018. Laivaväylän kohdalla tehtävät siltakannen alapuoliset työt pyritään tekemään vilkkaimman veneilykauden ulkopuolella. Sillan erikoisvalaistus puretaan ja asennetaan korjaustöiden valmistuttua takaisin.

Vuonna 2015 tehdyssä erikoistarkastuksessa todettiin sillan suurimpien kunto-ongelmien liittyvän betonin laatuun. Havaitut ongelmat vaikuttavat sillan säilyvyyteen ja ulkonäköön, mistä syystä sillalle on tarpeen tehdä peruskorjaus. Mitään kantavuuspuutteita ei Äijälänsalmen sillassa ole todettu.

Sillan korjaussuunnittelua on tehty yhteistyössä Keski-Suomen museon asiantuntijoiden kanssa. Remontin yhteydessä muun muassa sillan kaiteiden turvallisuutta parannetaan muuttamatta kuitenkaan merkittävästi alkuperäisen kaiteen ulkonäköä.

Rakennushistoriallisesti arvokas silta

Äijälänsalmen ylittävä silta on osa erittäin vilkkaasti liikennöityä kevyen liikenteen väylää, Jyväsjärven ympäri kiertävää Rantaraittia. Silta on otettu Museoviraston laatimaan Suomen rakennuskulttuurin yleisluetteloon rakennushistoriallisesti arvokkaana ja ympäristön kannalta merkittävänä rakenteena. Asemakaavassa sillalla on purkamisen kieltävä suojelumerkintä.

Äijälänsalmen silta on Suomen vanhimpia paikallaan valettuja teräsbetonisiltoja. Aikojen kuluessa vuonna 1932 valmistuneesta sillasta on tullut yksi Jyväskylän maamerkeistä ja sitä on vuosien varrella kunnostettu useaan otteeseen.


Lisätietoja:
- rakennuttajainsinööri Ilpo Irva, p. 014 266 5114, ilpo.irva[at]jkl.fi
- kiertotie kartalla

3.5.2017Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje