Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Poistokirjojen myyntipäivät 10.–11.5. Jyväskylän pääkirjastossa, Vaajakosken aluekirjastossa sekä Halssilan, Korpilahden, Kortepohjan ja Säynätsalon lähikirjastoissa

Poistokirjojen myyntipäivät 10.–11.5. Jyväskylän pääkirjastossa, Vaajakosken aluekirjastossa sekä Halssilan, Korpilahden, Kortepohjan ja Säynätsalon lähikirjastoissa

Jyväskylän kaupunginkirjaston toimipisteissä pidetään vuoden ensimmäinen poistokirjamyynti 10.–11.5. Myyntitapahtumaan osallistuvat pääkirjaston lisäksi Halssilan, Korpilahden, Kortepohjan, Säynätsalon lähikirjastot sekä Vaajakosken aluekirjasto.

Myynnissä olevassa aineistossa on muun muassa aikuisten sekä lasten- ja nuortenkirjoja, sarjakuvalehtiä, LP- ja CD-levyjä sekä käsityö- ja aikakauslehtiä. Valtaosa kirjoista on aikuisten kauno- ja tietokirjallisuutta. Ota kirjaostoksille käteistä mukaasi, koska kaikissa toimipisteissä ei ole korttimaksumahdollisuutta.

Käy poistokirjaostoksilla vaikka useammassa kirjastossa

Asiakkaat voivat käydä vaikka jokaisessa myyntipäiviin osallistuvassa toimipisteessä tekemässä edullisia löytöjä kotihyllyyn. Hinnat eivät päätä huimaa: esimerkiksi lasten- ja nuortenkirjat maksavat 50 senttiä, aikuisten kirjat euron kappaleelta ja sarjakuvalehdet 10 senttiä. Tässä pari poimintaa toimipisteiden tarjonnasta:

Pääkirjaston myyntihyllyistä löytyy niin nuotteja, äänikirjoja kuin LP- ja CD-levyjäkin. Myynnissä on myös muun muassa lasten- ja nuortenkirjoja, vieras- ja suomenkielisiä romaaneja sekä tieto- ja runokirjoja.

Säynätsalon lähikirjastossa on myynnissä aikuisten romaanien, nuortenkirjojen ja lehtien lisäksi myös hieman erikoisempaa aineistoa. Johan Vilhelm Snellmanin tuotannosta kiinnostuneiden kannattaa tulla ostoksille Säynätsaloon, koska myynnissä on J.V. Snellmanin Kootut teokset, osat 1–12. 1930-luvulta olevat kirjat ovat hyväkuntoisia ja maksavat neljä euroa kappale.

Myyntikelpoista ja huonokuntoista aineistoa arvioidaan ja poistetaan läpi vuoden

Kaupunginkirjaston toimipisteissä poistetaan aineistoa koko vuoden. Aineiston poiston kriteereitä ovat aineiston huonokuntoisuus, vanhentunut sisältö ja kysynnän laantuminen. Myymättä jäänyttä aineistoa voidaan luovuttaa erikseen sovittaessa esimerkiksi kouluille, toimintakeskuksille tai vaikkapa päiväkodeille haluamiinsa käyttötarkoituksiin.

Poistokirjamyynti kaupunginkirjaston toimipisteissä 10.–11.5.

Pääkirjasto (Vapaudenkatu 39–41) Tietotori, 2. krs
ke–to klo 10–20

Vaajakosken aluekirjasto (Urheilutie 38 B)
ke–to klo 10–19

Halssilan lähikirjasto (Lokintie 9)
ke klo 11–16, to klo 13–19

Kortepohjan lähikirjasto (Isännäntie 3)
ke–to klo 13–19

Korpilahden lähikirjasto (Virastokuja 2)
ke klo 11–16, to klo 13–19

Säynätsalon lähikirjasto (Parviaisentie 9)
ke klo 11–16, to klo 14–19

Hinnasto

Aikuisten kirjat 1,00€/kpl
Lasten- ja nuortenkirjat 0,50€/kpl
LP- ja CD-levyt 1,00€/kpl
DVD-levyt 1,00€/kpl
Nuotit 1,00€/kpl
Aikakauslehdet 0,10€/kpl
Sarjakuvalehdet 0,10€/kpl
Sarjakuvakirjat 0,50€/kpl
Käsityölehdet 0,50€/kpl
Moniviestimet max. 5,00€/kpl
Kielikurssit max. 5,00€/kpl
Äänikirjat max. 5,00€/kpl

Lisätietoja:
Hanna Martikainen, palvelupäällikkö, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto, p. 014 266 4094, hanna.martikainen(at)jkl.fi

5.5.2017Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje